Meta: Απογοήτευσε η κερδοφορία της μητρικής της Facebook - Βουτιά άνω του 11% η μετοχή

27 Οκτωβρίου 2022, 09:46 | Ξένες Εταιρίες

Έσοδα που υπερέβησαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις της αγοράς ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η μητρική εταιρεία της Facebook, η Meta, την ώρα όμως που είδε την κερδοφορία της να κινείται σημαντικά χαμηλότερα από τις προβλέψεις και έδωσε μία αδύναμη εκτίμηση για τα μεγέθη της στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, το τεχνολογικό μεγαθήριο του Μαρκ Ζούκενμπεργκ ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο κέρδη μόλις 1,64 δολ. ανά μετοχή (4,4 δισ.) την ώρα που η αγορά προέβλεπε 1,89 δολ.

Ακόμα πιο χαρακτηριστική ήταν η κάμψη της κερδοφορίας της σε ετήσια βάση, καθώς το ίδιο διάστημα πέρυσι ήταν στα 3,22 δολ. ανά μετοχή (9,19 δισ.).

Τα έσοδα της Meta ωστόσο κινήθηκαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις, στα 27,71 δισ. δολάρια έναντι των 27,38 δισ. που περίμενε η αγορά.

Ακόμα και έτσι πάντως παρουσίασαν υποχώρηση για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, με εκείνα του δεύτερου στα 29,01 δισ. δολάρια.

Για το τέταρτο τρίμηνο η Meta εκτίμησε ότι τα έσοδά της θα κινηθούν στο εύρος των 30 με 32,5 δισ. δολαρίων, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών τα τοποθετούσαν στα 32,2 δισ.

Σε αυτό το κλίμα άλλωστε ο τίτλος της Meta κινείται με ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 11% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Σε άλλα στοιχεία της εταιρείας που εξετάζει η Wall Street, οι Ημερήσιοι Ενεργοί Χρήστες (DAUs) ανήλθαν σε 1,98 δισεκατομμύρια όπως ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ οι Μηνιαίοι Ενεργοί Χρήστες (MAU) ήταν στους  2,96 δισ. έναντι πρόβλεψης για 2,94 δισ.

 

Πηγή:capital.gr