Mastercard: Πτώση της μετοχής παρά τα υψηλότερα κέρδη το τρίτο τρίμηνο

27 Οκτωβρίου 2022, 17:28 | Ξένες Εταιρίες

Mastercard: Πτώση της μετοχής παρά τα υψηλότερα κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Η Mastercard προέβλεψε ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση των εσόδων για τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, επισκιάζοντας ένα αισιόδοξο τρίμηνο, όπου ο εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη λόγω των ανθεκτικών καταναλωτικών δαπανών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των εσόδων σε "χαμηλό διψήφιο ποσοστό" στο χαμηλότερο άκρο του προβλεπόμενου εύρους ανάπτυξης για το τέταρτο τρίμηνο. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν αύξηση κοντά στο 15%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η μετοχή σημείωσε πτώση άνω του 2% κατά την προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση, έχοντας σημειώσει πτώση 11% μέχρι στιγμής φέτος, μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης.

Το περασμένο τρίμηνο, η Mastercard προειδοποίησε για επιβράδυνση των δαπανών από πελάτες με χαμηλότερο εισόδημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά για οποιαδήποτε ένδειξη ρωγμής στην οικονομική ευημερία των καταναλωτών και τιμωρούν τις μετοχές των εκδοτών καρτών με την παραμικρή ένδειξη αντιληπτής αδυναμίας.

Η μετοχή της American Express υποχώρησε έως και 7% την περασμένη Παρασκευή παρά τα καλά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, καθώς είχε μεγαλύτερες προβλέψεις από τις αναμενόμενες, προκαλώντας φόβους για αύξηση των πιθανών αθετήσεων στο μέλλον.

Η μετοχή έχει έκτοτε ανακάμψει μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της Visa  και καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της στο μέλλον.

Τα κέρδη της Mastercard ανήλθαν σε 2,5 δισ. δολάρια ή 2,58 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 2,4 δισ. δολαρίων ή 2,44 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων των έκτακτων δαπανών, η Mastercard κέρδισε 2,68 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την εκτίμηση της αγοράς για 2,56 δολάρια ανά μετοχή. Τα αναφερόμενα έσοδα σημείωσαν άλμα 15% στα 5,8 δισ. δολάρια.

 

Πηγή: capital.gr