Intel: Μείωση κερδών στο γ' τρίμηνο, αναθεωρεί πτωτικά την πρόβλεψη για τα ετήσια έσοδα

31 Οκτωβρίου 2022, 10:13 | Ξένες Εταιρίες

Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ Intel ανακοίνωσε μειωμένα καθαρά κέρδη για το γ΄τρίμηνο που έληξε την 1η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 1,02 δισ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 6,82 δισ. δολαρίων ή 1,67 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω -για δεύτερη φορά φέτος- την πρόβλεψη για τα έσοδα της στο σύνολο του 2022, καθώς εκτιμά ότι η ζήτηση για υπολογιστές θα μειωθεί περαιτέρω, ενώ οι φόβοι για μια επικείμενη οικονομική ύφεση "θολώνουν" τις προοπτικές για την αγορά των data centers.

Η εταιρεία αναμένει πλέον ετήσια έσοδα στα 63-64 δισ. δολάρια, έναντι 65-68 δισ. δολαρίων που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Η αρχική της πρόβλεψη ήταν στα περίπου 76 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο ετήσια έσοδα 65,26 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Το πληθωριστικό ράλι έχει ωθήσει τους καταναλωτές να ξανασκεφτούν την αγορά υπολογιστών και άλλων gadgets, αναγκάζοντας τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών να ακυρώσουν παραγγελίες για εξαρτήματα όπως τα τσιπ, καθώς προσπαθούν να "ξεστοκάρουν".

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 15,5% στο γ' τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Research. Η εταιρεία ερευνών αναμένει βουτιά 13% στο έτους, εκτίμηση που υπερβαίνει εκείνη της Intel που βλέπει πτώση περίπου 10%.

 

Πηγή: capital.gr