ΟΤΕ

01 Νοεμβρίου 2022, 08:30 | Χ&Α - 246

ΟΤΕ

ΟΤΕ: Στον κόσμο των ηλεκτρονικών πληρωμών, εισήλθε ο Όμιλος ΟΤΕ, δημιουργώντας την εφαρμογή “payzy”. Μέσω της εφαρμογής, που θα υπάρχει στο κινητό των χρηστών, θα επιτρέπονται ηλεκτρονικές πληρωμές. Ότι συμβαίνει δηλαδή και με την εφαρμογή της Google Pay και της Apple Pay. Η εξέλιξη αυτή, συνιστά ακόμη ένα βήμα ανάπτυξης του Ομίλου σε πολλαπλούς τομείς, που άπτονται της βασικής του δραστηριότητας.

Στη συγκεκριμένη δραστηριοποίηση, υπάρχει μεν ανταγωνισμός -και μάλιστα από πολύ μεγάλες διεθνείς εταιρίες, όπως η Google και η Apple, όμως: α) η συγκεκριμένη αγορά, στην Ελλάδα, βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και δεν έχει ακόμη σχηματοποιηθεί και β) ο Όμιλος μπορεί να αναπτύξει τη νέα του δραστηριότητα, επιτυγχάνοντας σημαντικές οικονομίες κλίμακας και σημαντική μείωση δαπανών ανάπτυξης, λειτουργίας και διαφήμισης, αφού η κύρια δραστηριοποίησή του είναι παρεμφερής και γ) ο Όμιλος έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μερίδια αγοράς, δημιουργώντας διάφορα συστήματα “επιβράβευσης” προς τους χρήστες του Payzy, μέσω του κλάδου τηλεφωνίας. Παράλληλα, αντιλαμβανόμαστε ότι, αν το εγχείρημα της Payzy πετύχει, η εταιρία μπαίνει σε ένα νέο επιχειρηματικό χώρο -τον χρηματοοικονομικό- μέσα από τον οποίο δημιουργούνται νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και εσόδων, σε τομείς όπου μπορεί να έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Διατηρούμε τη θετική μας άποψη για τη μετοχή, η οποία συνεχίζει να παραμένει ως μία από τις καλύτερες στη χρηματιστηριακή αγορά.