Ανακοινώσεις στοιχείων 9μηνου

01 Νοεμβρίου 2022, 09:40 | Χ&Α - 246

Ανακοινώσεις στοιχείων 9μηνου

Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς: Αύξηση πωλήσεων 28,0% και αύξηση καθαρών κερδών 61,8% κατέγραψε ο ΟΛΠ, στο εννεάμηνο του 2022, εδώ. Όπως αναφέραμε στην σελίδα 48, η διοίκηση αναμένει θετικές προοπτικές για το σύνολο του έτους, από την κρουαζιέρα και την ακτοπλοία, αρνητικές προοπτικές από τον τομέα παράδοσης αυτοκινήτων, ενώ μικτές είναι οι προοπτικές στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής. Ωστόσο, η συρρίκνωση τους διεθνούς εμπορίου και της βιομηχανικής παραγωγής, στην περίπτωση ύφεσης στις οικονομίες της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ, θα επηρεάσει αρνητικά, τα μεγέθη του Ομίλου κατά το 2023. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Entersoft: Αύξηση πωλήσεων κατά 18,9% και αύξηση EBITDA  5,6% κατέγραψε ο Όμιλος Entersoft, στο εννεάμηνο 2022, εδώ. Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι τα επόμενα τρίμηνα το μακροοικονομικό περιβάλλον θα παραμείνει ασταθές, αλλά θα ξεκινήσει η διαδικασία εκταμιεύσεων για επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από το νέο ΕΣΠΑ. Η στρατηγική κίνηση του Ομίλου, κατά το 2022, ήταν η κατά 75% εξαγορά της BIT Software (πάροχος επιχειρηματικού λογισμικού), στη Ρουμανία. Η εξαγορά, αυτή, ουσιαστικά διπλασιάζει την αγορά στην οποία απευθύνεται η Entersoft. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Medicon Hellas: Αύξηση πωλήσεων κατά 1,0% κατέγραψε ο Όμιλος Medicon, στο εννεάμηνο του 2022, εδώ. Η πρόβλεψη της διοίκησης, για το σύνολο του έτους, είναι ότι τα φετινά μεγέθη δεν θα επαναλάβουν την συγκριαριακή αύξηση του 2021, όμως θα κινηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στόχος είναι, η επέκταση των δραστηριοτήτων στο χώρο των μοριακών εξετάσεων για μιας ευρύτερης σειράς ασθενειών (πέραν του Covid 19), η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και η διεύρυνση του δικτύου των διαγνωστικών κέντρων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρία σκοπεύει να διανείμει προμέρισμα από € 0,1 έως € 0,15 ανά μετοχή. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Αύξηση πωλήσεων κατά 35,0%, κατέγραψε ο Όμιλος Elton, στο εννεάμηνο του 2022, (εδώ). Ο στόχος της διοίκησης, είναι να φτάσει τα € 200 εκατ. πωλήσεις, ακολουθώντας ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο, στο οποίο εξετάζονται νέες εξαγορές στις χώρες που ήδη δραστηριοποιείται. Πρόκληση για την φετινή χρονιά, θα είναι η διαχείριση του κόστος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος αυτού συνδέεται άμεσα με την τιμή του πετρελαίου. Όσο η εταιρία, καταφέρνει να μετακυλύει την αύξηση στις τελικές τιμές και πουλάει πάνω από το κόστος θα είναι κερδισμένη. Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 246 (Νοέμβριος 2022) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 246, εδώ.