«Ζεστή» για εξαγορές η Ergo Hellas

04 Νοεμβρίου 2022, 09:58 | Ελληνικές Εταιρίες

«Ζεστή» για εξαγορές η Ergo Hellas

Ο όμιλος έχει αποφασίσει να δώσει πολύ πιο δυναμικό παρόν σε ασφαλιστικούς κλάδους όπου υστερεί μέχρι σήμερα σε μερίδια, σύμφωνα με τον CEO, Νίκο Αντιμησάρη.

Τη στρατηγική της για την ενδυνάμωση της παρουσίας της στις καλύψεις ζωής και υγείας ανακοίνωσε σε σχετική συνέντευξη τύπου η Ergo Hellas, η οποία ήδη κατέχει ηγετικό μερίδιο αγοράς στους γενικούς κλάδους. Παράλληλα, η γνωστή ασφαλιστική εταιρεία επιδιώκει να διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο των συνεργατών της μέσα και από νέο, ενιαίο κανονισμό πωλήσεων που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Αντιμησάρη, η Ergo Hellas συγκαταλέγεται στον πυρήνα των θυγατρικών του πολυεθνικού ομίλου, καθώς διακρίνεται για την παραγωγή σταθερά κερδοφόρων αποτελεσμάτων. Έτσι, ο όμιλος έχει αποφασίσει να δώσει πολύ πιο δυναμικό παρόν και σε ασφαλιστικούς κλάδους όπου υστερεί μέχρι σήμερα σε μερίδια, μέσα από την προσφορά ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων και με τρίπτυχο την πελατοκεντρικότητα, την τεχνική αριστεία (εκτίμηση κινδύνου και σωστή τιμολόγηση) και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο λόγος της έμφασης στους συγκεκριμένους κλάδους εστιάζεται στο ότι αυτοί παρουσιάζουν σαφείς προοπτικές ανάπτυξης, ενώ παράλληλα υπάρχει η εμπειρία-τεχνογνωσία από την παρουσία της Ergo σε τόσες πολλές χώρες. Παράλληλα, μέσω και των νέων εργασιών προσφέρεται πλήρης γκάμα προϊόντων στους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι σε αριθμό υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο.

Δύο νέα unit linked

Ενδεικτικό στοιχείο της επέκτασης στον κλάδο ζωής είναι το λανσάρισμα δύο νέων unit linked προϊόντων «ERGO My Fund», το ένα εκ των οποίων είναι περιοδικών καταβολών και συνοδεύεται από ασφαλιστικές καλύψεις και το δεύτερο εφ’ άπαξ καταβολής και είναι αμιγώς επενδυτικό.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, τα προϊόντα αυτά παρουσιάζουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, προσφέροντας χαμηλές προμήθειες και ευελιξία στον πελάτη, ενώ ρόλο διαχειριστή των funds στα οποία θα τοποθετούνται τα χρήματα των πελατών, θα είναι εταιρεία του ομίλου η οποία έχει υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 340 δισ. ευρώ.

Πρόθυμη για εξαγορές και για συγχωνεύσεις

Τέλος, η διοίκηση της Ergo Hellas απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

  1. Η μέχρι τώρα φετινή της πορεία κινείται ικανοποιητικά και αν συνεχιστεί η τάση του πρώτου δεκαμήνου, στο σύνολο του έτους η Ergo Hellas θα υπεραποδώσει σε παραγωγή σε σύγκριση με την αγορά και θα σημειώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.
  2. Κατά τα τελευταία χρόνια άλλαξε ο χάρτης της εγχώριας ασφαλιστικής βιομηχανίας μέσα από εξαγορές. «Το κύμα των εξαγορών δεν θα σταματήσει. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συμφωνίες, με την Ergo Hellas να είναι πρόθυμη για εξαγορές και για συγχωνεύσεις. Αν δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία, θα το εξετάσουμε σοβαρά» τόνισε ο κ. Αντιμησάρης.
  3. Η εταιρεία θα ενδιαφερόταν για σύναψη συνεργασίας με μια τράπεζα στο ζήτημα των ασφαλίσεων ζωής (στις γενικές καλύψεις συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την Πειραιώς) ωστόσο οι τράπεζες είναι λίγες και οι πλείστες έχουν συνάψει τέτοιες συνεργασίες.
  4. Η εταιρεία επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον στις αγροτικές ασφαλίσεις. Η κυβέρνηση έχει καλέσει σε διάλογο τις ασφαλιστικές εταιρείες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και αν προκύψει κάποια εξέλιξη, τότε υπάρχει η πρόθεση για ενεργή συμμετοχή.

Στέφανος Kοτζαμάνης

 

Πηγή:euro2day.gr