Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022 : Ο ΓΔ αρχίζει να πλησιάζει το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων

07 Νοεμβρίου 2022, 16:41 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Συνεχίζεται η αξιόλογη ανοδική αντίδραση της αγοράς με τον ΓΔ να σημειώνει σήμερα νέα, μικρή αυτή τη φορά, άνοδο +0,50% (στις 893 μονάδες, στις 4.30 μμ) με μικρό τζίρο (44 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης ανοδική συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο ΓΔ δείχνει μεγάλη δύναμη, είναι ήδη ο δεύτερος εθνικός δείκτης μετά τον PSI  Πορτογαλίας με τόσο ικανοποιητική πορεία στο τόσο δύσκολο έτος 2022 έχοντας σημειώσει YTD (από αρχές έτους) μεταβολή -1,50% έναντι κατά μέσον όρο περίπου -15% των άλλων εθνικών δεικτών. Η εν λόγω μεγάλη «σχετική ισχύς» του ΓΔ δημιουργεί από μόνη της ανοδική τάση.

Συνεπώς προβλέπουμε τον ΓΔ να κλείσει κατά το έτος 2022 σε επίπεδο άνω των 900 μονάδων αρκεί στο ενδιάμεσο μέχρι τότε να μην διασπάσει καθοδικά την έγκυρη στήριξή του στις 860 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 88% με μετοχές και 12% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες αγορές μας θα γίνουν όταν και εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές οριακά είναι περισσότερες αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ δυο μετοχές, οι ΦΡΛΚ και ΕΝΤΕΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3$ σε σύγκριση με μια, τον ΠΑΠ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΒΙΟ που διασπά έγκυρη αντίσταση – στροφέα με μέτρια άνοδο +2,2% αλλά με μεγάλους όγκους 250 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι ΒΙΟ, ΠΕΙΡ και ΟΛΠ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος. Η αναλογία 3 προς 1 επιβεβαιώνει τους μεσομακροχρόνιους δείκτες τάσης (πχ τον ΑΚΜΟ200 και τον ΕΚΜΟ(15-80) ότι η γενική τάση είναι εδώ και μερικές μέρες ανοδική.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν περίπου ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.