Επεκτείνεται με νέο γραφείο στην Αθήνα η JP Morgan

14 Νοεμβρίου 2022, 10:01 | Ξένες Εταιρίες

Η JP Morgan πραγματοποίησε το άνοιγμα νέου γραφείου στην Αθήνα για να υποστηρίξει την οργανική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στη χώρα. Το γραφείο θα στεγάσει επίσης ένα νέο Payments Innovation Lab για το οποίο η εταιρεία θα προσλάβει μια ομάδα έρευνας και ανάπτυξης πληρωμών σε τοπικό επίπεδο.

Η JP Morgan σκοπεύει να προσλάβει αρχικά περίπου 50 υπαλλήλους στο Payments Innovation Lab, συμπεριλαμβανομένων ειδικών προϊόντων πληρωμών και μηχανικών. Στο νέο γραφείο θα μετακομίσουν και οι υπάλληλοι της JP Morgan που εδρεύουν ήδη στην Αθήνα, οι οποίοι εργάζονται στις επιχειρήσεις Corporate & Investment Bank και Asset & Wealth Management. Η εταιρεία βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις για την εξασφάλιση της κατάλληλης ακίνητης περιουσίας.

Το Payments Innovation Lab θα παρέχει έρευνα και ανάπτυξη στη συγκεκριμένη δραστηριότητα σε παγκόσμια κλίμακα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την Onyx της JP Morgan. Η Onyx είναι η επιχειρηματική μονάδα της JP Morgan που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής όπως το blockchain για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πλατφορμών και αγορών για την εταιρεία και τους πελάτες της.

Ο Τάκης Γεωργακόπουλος, επικεφαλής της JP Morgan Payments, δήλωσε: «Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στις πληρωμές και το γραφείο στην Αθήνα θα αποτελέσει βασικό κέντρο στις δραστηριότητές μας. Η εταιρεία έχει ιστορικό στην ίδρυση επιτυχημένων τεχνολογικών κέντρων που επωφελούνται από την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες των ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο».

Οι προσλήψεις για το Payments Innovation Lab θα ξεκινήσουν αμέσως, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος, το οποίο θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες. Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, Senior Country Officer της JP Morgan στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η επένδυσή μας σε ένα νέο γραφείο και τοπικό, υψηλής ειδίκευσης αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JP Morgan στην Ελλάδα».

Η παρουσία της JP Morgan στην Ελλάδα χρονολογείται από το 1968, όταν άνοιξαν γραφεία στον Πειραιά και στην Αθήνα.

 

Πηγή: euro2day.gr