Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, με ηπιότερο ρυθμό η χθεσινή διόρθωση της αγοράς σε επίπεδα λίγο κάτω των 900 μονάδων του ΓΔ

17 Νοεμβρίου 2022, 16:23 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ούτε η σημερινή διόρθωση μας ανησυχεί ιδιαίτερα διότι η πτώση του ΓΔ (-0,75%, στις 880 μονάδες, στις 4.15 μμ) είναι μικρότερη της χθεσινής του σχεδόν -2%, ο σημερινός τζίρος των 50 αναμενομένων εκατ είναι πάλι μικρότερος των χθεσινών 95 εκατ, το διήμερο καθοδικό retracement των 14 μέχρις στιγμής μονάδων είναι ακόμα μικρό (ίσο με το 13% της μεγάλης οκτωβριάτικης ανόδου) και τέλος,  ο ΓΔ απέχει αυτή τη στιγμή αρκετά, περίπου 20 μονάδες, από την στήριξη των 860 μονάδων που σε 2-3 συνεδριάσεις θα γίνει Χαμηλό 20 ημερών όπου εμείς τοποθετούμε το stop loss μας.

Ελπίζουμε να παραμείνει ο ΓΔ στο κανάλι των 860-904 μονάδων από όπου θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα νέο ανοδικό κύμα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 90% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 4/5 των 60 μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/5 ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% που σημαίνει ότι έχει σήμερα σταματήσει η χθεσινή λαίλαπα.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων (αγορές στην ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου και πωλήσεις αγορασθέντων στην καθοδική διάσπαση του χαμηλού τριμήνου).

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΕΛΧΑ με στροφέα το 1,5 ευρώ και ΕΛΠΕ με στροφέα τα 7 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος σημειώνει ο ΠΑΠ που ενδέχεται μέχρι το κλείσιμο να τα αποφύγει όπως έχει κάνει σε αρκετές από τις πρόσφατες συνεδριάσεις.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 προσέχοντας τον ΓΔ αν θα κατέλθει προς το στοπ των 860 μονάδων ή αν θα επιστρέψει προς τα υψηλά εποχής των 904 μονάδων.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.