Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 321.000 οχήματα στις ΗΠΑ - Η 19η ανάκληση για φέτος

21 Νοεμβρίου 2022, 10:38 | Ξένες Εταιρίες

Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 321.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή τα πίσω φώτα μπορεί να μην ανάβουν κατά διαστήματα, ανέφερε η εταιρεία σε ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με το Reuters.

Η είδηση ακολουθεί την ανάκληση 30.000 Model X στις Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή λόγω ενός προβλήματος που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ενεργοποίηση του αερόσακου του συνοδηγού, γεγονός που έστειλε τις μετοχές της σε πτώση σχεδόν 3% σε χαμηλό σχεδόν δύο ετών.

Στo έγγραφο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε ότι η ανάκληση που σχετίζεται με τα πίσω φώτα καλύπτει ορισμένα οχήματα Model 3 του 2023 και Model Y του 2020-2023.

Η Tesla δήλωσε ότι θα αναπτύξει μια over-the-air ενημέρωση για να διορθώσει το πρόβλημα με το πίσω φως και δήλωσε ότι δεν έχει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονται με την ανάκληση.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ανάκληση ακολούθησε παράπονα πελατών που έλαβε γνώση στα τέλη Οκτωβρίου, κυρίως από ξένες αγορές, τα οποία τόνιζαν ότι τα πίσω φώτα των οχημάτων δεν ανάβουν.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις τα φώτα μπορεί κατά διαστήματα να μην λειτουργούν λόγω μιας ανωμαλίας που μπορεί να προκαλέσει λανθασμένη ανίχνευση σφάλματος κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης των συστημάτων του οχήματος.

Η Tesla έχει συνολικά πραγματοποιήσει 19 εκστρατείες ανάκλησης στις ΗΠΑ το 2022 που καλύπτουν περισσότερα από 3,7 εκατ. οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ανακλήσεων τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της NHTSA.

 

Πηγή:capital.gr