Morgan Stanley: Βουτιά 24% στη Wall Street στις αρχές του 2023

21 Νοεμβρίου 2022, 15:54 | Διεθνείς Αγορές

Η Wall Street θα κλείσει το έτος στα τρέχοντα επίπεδα αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο στις αρχές του 2023, επανέλαβε σήμερα ο επικεφαλής αναλυτής της Morgan Stanley.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Γουίλσον, ο οποίος είχε προβλέψει σωστά τη φετινή βουτιά της Wall Street, στο πρώτο τρίμηνο του 2023 ο μεγάλος δείκτης S&P 500 ενδέχεται να υποχωρήσει έως και τις 3.000 μονάδες, κάτι που υποδηλώνει βουτιά 24% από το τελευταίο κλείσιμο της Παρασκευής.

Όπως εξήγησε σε σημερινό του σημείωμα, "αυτό που δεν έχει τιμολογηθεί ακόμα είναι ο κίνδυνος για τα εταιρικά κέρδη και αυτό είναι που θα λειτουργήσει τελικά ως καταλύτης για την αγορά, οδηγώντας σε νέα χαμηλά".

"Πολλοί επενδυτές δυσκολεύονται να δουν ακόμη και ότι η αγορά θα δοκιμάσει εκ νέου τις 3.500 μονάδες. Κατά την άποψή μας, αυτό που τιμολογήθηκε στα χαμηλά του Οκτωβρίου ήταν η κορύφωση της επιθετικότητας της Fed και όχι η ουσιαστική υποχώρηση των εταιρικών κερδών", επισημαίνει ο αναλυτής.

Ο ίδιος, ωστόσο, μιλώντας χτες στο CNBC εκτίμησε ότι πρόκειται για κάτι που συνιστά μια εξαιρετική ευκαιρία εισόδου για τους επενδυτές.

"Θα σημειωθούν νέα χαμηλά (στην Wall Street) κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο και αυτό θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία αγοράς", ανέφερε ο Chief Investment Officer της Morgan Stanley.

Ο Γουίλσον επανέλαβε στο CNBC την εκτίμησή του για κλείσιμο του 2022 στις 3.900 μονάδες για τον S&P 500, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές μετοχές θα έχουν μια πορεία έντονης μεταβλητότητας καθώς πλησιάζει στο τέλος της τρέχουσας bear market.

"Νομίζω ότι είμαστε στα τελικά στάδια. Αλλά τα τελικά στάδια μπορεί να είναι πολύ δύσκολα, σωστά;" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γουίλσον, το τελικό στάδιο θα έρθει όταν "τα εταιρικά κέρδη θα αρχίσουν να εναρμονίζονται τελικά εκεί όπου πιστεύουμε ότι θα είναι στο επόμενο έτος".

Όπως είπε, οι εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη στο επόμενο έτος είναι περίπου κατά 20% υψηλότερες από το επίπεδο όπου θα κινηθούν, αλλά στο επίκεντρο της προσοχής της Morgan Stanley βρίσκεται περισσότερη η επικείμενη μεταβλητότητα παρά το πλήγμα που θα έχει η προσαρμογή στις τιμές των μετοχών.

"Όσο πτωτικοί και αν είμαστε για τα εταιρικά κέρδη του επόμενου έτους, η ζημιά στις τιμές πιθανότατα δεν είναι τόσο μεγάλη στους επόμενους 12 μήνες, αλλά η διαδρομή θα είναι πραγματικά δύσκολη", ανέφερε.

 

Πηγή:capital.gr