Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 23/11/22) σταθεροποιείται λίγο πάνω από τις 900 μονάδες

23 Νοεμβρίου 2022, 16:37 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική για τους αγορασμένους είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ (+0,7%, στις 906 μονάδες στις 4.25 μμ) μετά από μικρή διήμερη διόρθωση 20 μονάδων ή -2,30%, κατορθώνει σήμερα να επανέλθει οριακά, για μια μονάδα ή 0,1 %, σε νέα υψηλά 6μήνου, με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ήπια αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Γενικά όμως, η τεχνική εικόνα του ΓΔ είναι αρκετά καλή με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους να φέρουν bullish ενδείξεις και με μόνο μειονέκτημα την υπεραγορασμένη κατάσταση (+15% από το χαμηλό διμήνου) η οποία δεν θα ήταν άσχημο να εξομαλυνθεί άμεσα με μια σύντομη οριζόντια ανάπαυλα ή ήπια διόρθωση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ 2 μετοχές, οι ΒΙΟ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την μικρής σημασίας ΙΝΤΚΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΑΛΦΑ που διασπά την έγκυρη αντίσταση του ενός ευρώ με μεγάλη άνοδο +3,50% και μεγάλους όγκους, 8,5 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Η ΒΙΟ έρχεται σε δεύτερη θέση λίγο κάτω από την ΑΛΦΑ καθώς διασπά ανοδικά το αγκίστρι της με μεγάλη άνοδο +3,30% και μεγάλο όγκο 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών δίνουν οι δυο αναφερθείσες, ΑΛΦΑ και ΒΙΟ ενώ καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου οι, ΜΟΤΟ με στροφέα τα 2.3 ευρώ, ΜΠΕΛΑ, 14,4, ΕΨΙΛΟΝ 6,1 και ΕΛΠΕ με στροφέα τα 7 ευρώ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει η ΙΝΛΟΤ με πωλητικό στροφέα τα 0,58 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου  πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΛΦΑ, ΒΙΟ και ΤΕΝΕΡΓΑ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.