Ο ΓΔ ξεφεύγει σήμερα (Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022) ανοδικά από την περιοχή των 900 μονάδων

24 Νοεμβρίου 2022, 16:34 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Πολύ ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο (+1,15% στις 916 μονάδες, στις 4.25 μμ), με μικρό τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με εξίσου θετικές εικόνες στα ξένα χρηματιστήρια, απομακρύνεται από την διασπασθείσα ισχυρή αντίσταση των 900 μονάδων η οποία ελπίζουμε ότι σε λίγες εβδομάδες θα μετατραπεί σε στήριξη.

Ο ΓΔ δείχνει μεγάλη δύναμη αλλά ταυτόχρονα είναι υπεραγορασμένος κείμενος σε απόσταση +16,50% από το χαμηλό διμήνου, οπότε υπάρχει ανάγκη παγίωσης ή ήπιας διόρθωσης. Το στοπ μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 860 μονάδες του ΓΔ και σε λίγες μέρες θα αρχίσει να ανεβαίνει προς τις 880 κοκ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι ήδη πλήρως αγορασμένο και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ τρεις σημαντικές μετοχές, οι ΔΕΗ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Κανονικά καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο αλλά μας εντυπωσιάζει η ΔΕΗ που ενώ χθες διανεμήθηκε με αρκετούς όγκους λόγω των ζημιογόνων 9μήνων αποτελεσμάτων, αν και ο 9μηνος τζίρος της εταιρίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, σήμερα η μετοχή παραδόξως συσσωρεύεται επιθετικά με μεγάλη άνοδο τιμής περίπου +5,50% και μεγάλους όγκους 550 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Η δεύτερη εντυπωσιακή μετοχή της ημέρας είναι η ΑΛΦΑ που κερδίζει +3,50% με μεγάλους όγκους 7 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής κατοχυρώνοντας την χθεσινή ανοδική διάσπαση του 1 ευρώ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα μόνον η ΜΙΓ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι ΦΡΛΚ με στροφέα τα 3,24 ευρώ, ΜΠΕΛΑ 15,4 και ΕΠΣΙΛ με αγκίστρι τα 6.12 ευρώ.

Μαζί με τον ΓΔ αρκετές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά τριμήνου όπως οι, ΑΛΦΑ, ΜΙΓ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ, ΑΛΜΥ  και ο σημαντικός κλαδικός δείκτης τραπεζών ΔΤΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.