Φήμες ότι η Apple ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

25 Νοεμβρίου 2022, 11:00 | Ξένες Εταιρίες

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει την διάσημη βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star που επικαλείται το Marketwatch.

Ειδικότερα, όπως γράφει το βρετανικό ταμπλόιντ, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τις πηγές του, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ ενδιαφέρεται να καταβάλλει ποσό ύψος 5,8 δισ. δολαρίων (6,75 δισ. ευρώ) για τον εμβληματικό σύλλογο της Premier League.

"Ο CEO Τιμ Κουκ είναι πρόθυμος να διερευνήσει τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να προσφέρει η ιδιοκτησία της Γιουνάιτεντ – και θα έχει συνομιλίες με τις τράπεζες που έχουν οριστεί να επιβλέψουν την πώληση, μεταξύ των οποίων και το The Raine Group", έγραψε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα σήμερα η Daily Star, το οποίο αναμεταδίδουν αρκετά ΜΜΕ στη Βρετανία αλλά και διεθνώς.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι μία αγορά από την Apple θα καθιστούσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον πλουσιότερο αθλητικό σύλλογο στον κόσμο.

Όπως σχολιάζει το Marketwatch ωστόσο, δεδομένου ότι άλλοι σύλλογοι όπως η Νιούκαστλ που ανήκει στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζονται από πόρους πλουσίων χωρών που δεν έχουν ανάγκη να ακολουθούν οποιαδήποτε εμπορική λογική στις συμμετοχές τους, αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται μάλλον αβάσιμος.

Τέλος, το Marketwatch σημειώνει ότι δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία με την Apple για σχολιασμό της είδησης, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν απάντησε σε σχετικό αίτημα.

 

Πηγή: capital.gr