Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Παρ, 25/11/22) αρκετά πάνω από τις 900 μονάδες

25 Νοεμβρίου 2022, 16:33 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή διόρθωση -0,15% (στις 918 μονάδες, στις 4.20 μμ) με πολύ μικρό τζίρο και με παρόμοιες εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες (μικρές διορθώσεις στα ψηλά τριμήνου).

Ευπρόσδεκτη είναι η σημερινή διόρθωση του ΓΔ στα παρόντα επίπεδα διότι αν ο εν λόγω δείκτης συνεχίσει να ανεβαίνει, θα καταστεί υπερ-υπεραγορασμένος με πιθανή συνέπεια βαθιά διόρθωση που θα παρασύρει πολλούς trend followers σε ανεπιτυχείς πωλήσεις (ανεπιτυχείς εφόσον συνεχιστεί η παρούσα bull market). Ευχόμαστε να μπορέσει ο ΓΔ να κατασκευάσει κατά το επόμενο χρονικό διάστημα μια στενή οριζόντια ζώνη πχ στο εύρος των 920-900 μονάδων, και ύστερα να φύγει προς το φράγμα των 1000 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις).

Μετοχές

Από άποψης μετοχών η σημερινή συνεδρίαση είναι καθαρά αναμονής διότι, ο αριθμός των καθοδικών μετοχών οριακά μόνον ξεπερνά των ανοδικών, καμία μετοχή δεν ξεπερνά σε μεταβολή το ±3% και καμία μετοχή, εξ ων της ΣΑΡ, δεν διακινεί σήμερα μεγάλους όγκους.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια μακρομεσοχρόνια σήματα αγορών οι, ΒΙΟΣΚ με στροφέα τα 0,68 ευρώ, ΔΕΗ 6,7, ΜΙΓ, 0,032, ΜΠΕΛΑ 15,4, ΕΛΠΕ 7 και ΚΡΙ 6,22.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΜΥΤΙΛ, ΕΠΣΙΛ και ΠΕΙΡ ενώ καμία δεν σημειώνει αντίστροφα νέα χαμηλά.

Μεγάλους όγκους 520 χιλ τεμαχίων ή τζίρου 3,2 εκατ ευρώ διακινεί σήμερα η ΣΑΡ. Η μεταβολή τιμής -0,80% δεν είναι μεγάλη για να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για διανομές. Πιθανότατα θα πρόκειται για διασταύρωση πακέτων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα πιθανότατα μετά το κλείσιμο, σε βραδυνές ώρες.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.