Τι περιμένει ο ΟΠΑΠ από το Μουντιάλ στο Κατάρ

28 Νοεμβρίου 2022, 10:20 | Εισηγμένες Εταιρίες

Τι περιμένει ο ΟΠΑΠ από το Μουντιάλ στο Κατάρ

Μια καλή περίοδο "προθέρμανσης" προτού ακολουθήσει το...κύριο event, που δεν είναι άλλο από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, το οποίο έχει ήδη συμπληρώσει μια εβδομάδα από το σφύριγμα της πρώτης σέντρας, σηματοδότησε ο Οκτώβριος και το πρώτο μισό του Νοεμβρίου για τον ΟΠΑΠ.

"Αυτή την στιγμή, το σύνολο των πόρων και της προσοχής μας κατευθύνεται αποκλειστικά στο Μουντιάλ. Αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς όχι μόνο σε επίπεδο αύξησης των εσόδων στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, που διαρκούν οι αγώνες αλλά κυρίως γιατί προσφέρει μια φανταστική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την βάση των ενεργών πελατών μας τόσο των μόνιμων όσο και των περιστασιακών, οι οποίοι επισκέπτονται τα πρακτορεία ΟΠΑΠ", υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιαν Κάρας σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα ενιάμηνου. Στόχος, λοιπόν, είναι να χτιστεί μια βάση πελατών, η οποία θα διατηρηθεί και μετά τη λήξη του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού γεγονότος στον πλανήτη, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του οργανισμού.

Αναμένει πετυχημένο κλείσιμο της χρονιάς

Επιπλέον, εξίσου σημαντικό θεωρείται και το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου λόγω της γιορτής των Χριστουγέννων, όπου φέτος ο ΟΠΑΠ έχει λανσάρει μια καινοτόμα πρόταση σε ό,τι αφορά το χριστουγεννιάτικο ΣΚΡΑΤΣ.

"Επομένως, είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται αυτήν την περίοδο, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένα πετυχημένο κλείσιμο της χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη και το ισχυρό τρίτο τρίμηνο. Μέχρι στιγμής, όλα έχουν πάει καλά, το τελικό, όμως, αποτέλεσμα θα κριθεί στο τέλος του Δεκεμβρίου. Σίγουρα παραμένουμε αισιόδοξοι, όπως υποδηλώνουν οι προβλέψεις μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιαν Κάρας.

Να σημειωθεί ότι ο οργανισμός προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα πάνω του guidance για το ΕΒΙΤDΑ στα 720 εκατ. ευρώ για το σύνολο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση, η οποία προέβλεπε ότι θα κλείσει κοντά στο επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ ενώ θυμίζουμε ότι το 2021 το EBITDA έφθασε τα 550 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη κίνηση "υποστηρίζεται" από τις ισχυρές επιδόσεις που συνεχίζουν να καταγράφουν τα έσοδα στο online κομμάτι σε συνδυασμό με τις στρατηγικές ανάπτυξης και βιωσιμότητας που ακολουθεί η διοίκηση του ΟΠΑΠ.

Και μπορεί τώρα όλες οι δυνάμεις του ΟΠΑΠ να έχουν επικεντρωθεί στο Μουντιάλ, όπως είναι αναμενόμενο, ωστόσο το προηγούμενο διάστημα είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση των αποδόσεων του Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία προκειμένου να καταστούν εξίσου ανταγωνιστικές και ελκυστικές με τις αποδόσεις που ισχύουν στην online αγορά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το συνολικό ποσό που έχει δαπανήσει ο όμιλος για επενδύσεις τη φετινή χρονιά, αυτό αναμένεται να κλείσει στην περιοχή των 20 εκατ. ευρώ.

 

Ματίνα Χαρκοφτάκη

Πηγή: capital.gr