Wood για MYTILINEOS: Τιμή στόχος τα 26 ευρώ -Πιο ισχυρή από ποτέ

01 Δεκεμβρίου 2022, 17:07 | Εισηγμένες Εταιρίες

Wood για MYTILINEOS: Τιμή στόχος τα 26 ευρώ -Πιο ισχυρή από ποτέ

Η Wood αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τη μετοχή της MYTILINEOS και πλέον βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου, αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 26 ευρώ (με σήμα «buy»).

Ειδικότερα, η Wood θεωρεί ότι η μετοχή προσφέρει ένα upside από τα σημερινά επίπεδα κοντά στο 50%, καθώς όπως αναφέρει και ο τίτλος του report (Stronger than ever), η MYTILINEOS είναι «πιο ισχυρή από ποτέ» και πραγματοποιεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή «Πράσινης» κερδοφορίας.

 

Οι βασικοί άξονες της αναβάθμισης που έκανε η Wood τόσο στην τιμή στόχο όσο και στις εκτιμήσεις κερδοφορίας της MYTILINEOS είναι:

- H σημαντική αύξηση της αξίας του κλάδου ηλιακής ενέργειας, κατά περίπου €200m, μετά και από ένα τρίμηνο με ρεκόρ κερδοφορίας (Q3 2022) που δείχνει το δρόμο για τα επόμενα έτη.

- Η εξίσου σημαντική αύξηση στο valuation του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά €220m, καθώς κατοχυρώνεται υψηλότερη κερδοφορία με παράλληλη ενδυνάμωση και των περιθωρίων κέρδους, ενώ το backlog σηματοδοτεί περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας του Τομέα

- Η ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ καθώς η WOOD αναμένει 1.7GW εγκατεστημένης ισχύος μετά το 2025, μόνο στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα η Εταιρεία ωριμάζει ένα Παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, άνω των 6GW.

 

Πηγή: economistas.gr