Συνεχίζεται το πτωτικό σερί για τη μετοχή της Credit Suisse - Οι χειρότερες επιδόσεις από το 1989

01 Δεκεμβρίου 2022, 17:14 | Ξένες Εταιρίες

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί για τη μετοχή της Credit Suisse - Οι χειρότερες επιδόσεις από το 1989

Το πτωτικό σερί της μετοχής της Credit Suisse φέρνει την τιμή της πιο κοντά στο ποσό που ο ελβετικός όμιλος προτείνει στους μετόχους του για την αύξηση κεφαλαίου, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές βλέπουν μικρά πλεονεκτήματα σχετικά με τη συγκεκριμένα προσφορά, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η μετοχή υποχώρησε έως και 5,49% σε χαμηλό ρεκόρ των 2,67 ελβετικών φράγκων, μόλις 6% πάνω από την τιμή των 2,52 φράγκων για τα δικαιώματα εγγραφής που προσέφερε η Credit Suisse στους υφιστάμενους επενδυτές.

Η τράπεζα είχε καθορίσει την τιμή σε έκπτωση 32% σε σχέση με την αξία της μετοχής της μετά την παρουσίαση της στρατηγικής της τον Οκτώβριο.

Η Credit Suisse παλεύει με τη μεγαλύτερη σειρά απωλειών της μετοχής της, καθώς η αύξηση κεφαλαίου προστίθεται στην πίεση από τα χρόνια των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης. Η τράπεζα έχει προειδοποιήσει ότι θα καταγράψει ζημίες έως και 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων το τέταρτο τρίμηνο και έχει δει μαζικές εκροές από τη βασική δραστηριότητα διαχείρισης πλούτου εν μέσω της πτώσης της εμπιστοσύνης.

"Το όριο των 2,52 φράγκων είναι "η τιμή εγγύησης" για την κοινοπραξία των 19 τραπεζών", ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan. Εάν η μετοχή της Credit Suisse συνεχίσει να διαπραγματεύονται πάνω από αυτό το επίπεδο μέχρι "την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων στις 6 Δεκεμβρίου 2022, μπορούμε να υποθέσουμε ότι σε εκείνο το σημείο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν πιθανότατα επιτυχής".

Ο πρόεδρος Άξελ Λίμαν, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η μετοχή της θα σταθεροποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης και ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν μεταβλητότητα μέχρι τότε. Οι νέες μετοχές αναμένεται να αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 9 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: capital.gr