Deutsche Bank: Υπο-απέδωσε τον Μάρτιο το ΧΑ, αλλά «κράτησε» το α΄ τρίμηνο

04 Απριλίου 2023, 10:00 | Διεθνείς Αγορές

Με απώλειες 6,3%, το χρηματιστήριο της Αθήνας σημείωσε τον Μάρτιο μία από τις χειρότερες επιδόσεις ανάμεσα στις αγορές που παρακολουθεί η Deutsche Bank, υπο-αποδίδοντας εν μέσω του τραπεζικού sell off και των εξελίξεων σε Silicon Valley Bank και Credit Suisse. «Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι εάν η αναταραχή του Μαρτίου θα αποδειχθεί ένα μεμονωμένο περιστατικό ή εάν θα είναι προάγγελος περαιτέρω σοκ που θα ακολουθήσουν», σημειώνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Deutsche Bank: Υπο-απέδωσε τον Μάρτιο το ΧΑ, αλλά «κράτησε» το α΄ τρίμηνο-1

Πάντως, στο σύνολο του πρώτου τριμήνου, το χρηματιστήριο της Αθήνας εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες σε αποδόσεις αγορές, με κέρδη 13,9%.

Deutsche Bank: Υπο-απέδωσε τον Μάρτιο το ΧΑ, αλλά «κράτησε» το α΄ τρίμηνο-2

«Ακόμα και με την αναταραχή του Μαρτίου στις αγορές, το πρώτο τρίμηνο εμφάνισε εξαιρετικά γενικευμένα κέρδη έπειτα από την αδυναμία του 2022, με τις μετοχές, τα εταιρικά ομόλογα, τα κρατικά ομόλογα, τις αναδυόμενες αγορές και τα κρυπτονομίσματα να ενισχύονται», σημειώνει η Deutsche Bank. «Η μοναδική μεγάλη εξαίρεση σε αυτό το μοτίβο ήταν τα εμπορεύματα, με τις τιμές του πετρελαίου να χάνουν έδαφος σε κάθε μήνα του πρώτου τριμήνου».

Τα στοιχεία της Deutsche Bank δείχνουν ότι ο S&P 500 έκλεισε το τρίμηνο στο +7,5%, ο STOXX 600 στο +8,6% και ο Nikkei  στο +8,5%.

Σε επίπεδο κλάδων, οι τεχνολογικές μετοχές υπερ-απέδωσαν, με τον NASDAQ να ενισχύεται κατά 17% στο καλύτερο τρίμηνό του από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Όμως, ο KBW Bank Index έκλεισε το πρώτο τρίμηνο με απώλειες 17,9%.

 

ΚΟΡΙΝΑ ΣΑΜΑΡΚΟΥ

Πηγή: moneyreview.gr