ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις η μεταποίηση τον Μάρτιο

04 Απριλίου 2023, 11:34 | Διεθνείς Δείκτες

ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις η μεταποίηση τον Μάρτιο

Κάτω από τις εκτιμήσεις διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην μεταποίηση των ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσίευσε η S&P Global. Διαμορφώθηκε στο 49,2.

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 49,2 τον Μάρτιο έναντι 49,3 από τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί αλλά αυξημένος κατά 1,9 μονάδες από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η S&P Global τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της S&P Global, οι εταιρείες κατέγραψαν μικρές αυξήσεις στις τιμές πώλησης των προϊόντων τους, παράλληλα με κινήσεις για μείωση του κόστους στη λειτουργία τους.

Εξάλλου, ο δείκτης της ISM για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ κατά τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στις 46,3 μονάδες έναντι 47,7 μονάδων τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 47,5 μονάδες.

Παρόλο που η παραγωγή αγαθών αυξήθηκε για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες και η βελτίωση των χρόνων παράδοσης των εισροών ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ, η συνολική μεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της εξασθένησης της ζήτησης των πελατών εν μέσω προβλημάτων στην ευρύτερη οικονομία.

«Η ανεπάρκεια νέων παραγγελιών πυροδότησε ωστόσο τις προσπάθειες προσέλκυσης πελατών, καθώς ο πληθωρισμός των τιμών πώλησης υποχώρησε αισθητά στον ασθενέστερο από τον Οκτώβριο του 2020. Παρ’ όλα αυτά, οι πληθωριστικές ανησυχίες επιβάρυναν και πάλι την επιχειρηματική εμπιστοσύνη εν μέσω πιέσεων στα περιθώρια κέρδους» αναφέρει η ανώτερη οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence, Sian Jones.

 

Πηγή: powergame.gr