JP Morgan: Η ηρεμία πριν από την καταιγίδα – Έρχεται πτώση στις αγορές

04 Απριλίου 2023, 14:08 | Διεθνείς Αγορές

JP Morgan: Η ηρεμία πριν από την καταιγίδα – Έρχεται πτώση στις αγορές

Αντιστροφή του κλίματος στις αγορές με επιστροφή των μετοχών στα χαμηλά του 2022 περιμένει για τους επόμενους μήνες η JP Morgan. Ο στρατηγικός αναλυτής του οίκου,  Marko Kolanovic, χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις εισροές των τελευταίων εβδομάδων στα χρηματιστήρια.

«Η Fed δεν δείχνει καμία διάθεση να μειώσει τα επιτόκια φέτος και όμως  οι επενδύσεις ρίσκου επιδεικνύουν ένα πρωτοφανές ράλι, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να κινούνται κοντά σε ιστορικά υψηλά και τις αμερικανικές μετοχές να ανακτούν τις πρόσφατες απώλειές τους», σημειώνει ο Kolanovic, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Περιμένουμε μία αντιστροφή του κλίματος ρίσκου και την επιστροφή της αγοράς στα περσινά χαμηλά κατά τους επόμενους μήνες». Ο αναλυτής θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση στις αγορές είναι «η ηρεμία πριν από την καταιγίδα».

Ένας από τους πιο αισιόδοξους αναλυτές κατά τη διάρκεια του περσινού sell off, ο Kolanovic έχει αλλάξει στάση έκτοτε. Στα μέσα του Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο συμβούλεψε τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στα μετοχές, λόγω των ασθενών οικονομικών προοπτικών του 2023.

 

Πηγή: moneyreview.gr