Τι είναι οι «sogo shosha» στους οποίους επενδύει ο Γουόρεν Μπάφετ

11 Απριλίου 2023, 11:26 | Διεθνείς Αγορές

Τι είναι οι «sogo shosha» στους οποίους επενδύει ο Γουόρεν Μπάφετ

Ράλι καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών στην Ιαπωνία μετά την αναφορά του Γουόρεν Μπάφετ ότι σχεδιάζει να αυξήσει τη συμμετοχή του στους εμπορικούς οίκους γνωστούς ως «sogo shosha». Η Berkshire Hathaway αγόρασε για πρώτη φορά μερίδια σε εμπορικούς οίκους της Ιαπωνίας,  τον Αύγουστο του 2020, αποκτώντας περίπου το 5% καθεμίας από τις εταιρείες με μελλοντική μεριδίου έως το 10%.

Σε συνέντευξή του στο Nikkei, ο Μπάφετ είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετων επενδύσεων στου πέντε μεγάλους οίκους, προσθέτοντας ότι είναι “πολύ περήφανος” για τις επενδύσεις του σε αυτές.

Οι μετοχές της Mitsubishi Corp. σημείωσαν άνοδο 2,7% στις απογευματινές συναλλαγές στην Ιαπωνία, η Mitsui & Co. κέρδισε 2,6%, η Itochu Corp. αναρριχήθηκε 2,5% και η Marubeni Corp. σημείωσε άνοδο 3,7%. Η Sumitomo Corp. σημείωσε επίσης άνοδο 2,7%.

Ο Μπάφετ δήλωσε στον Nikkei ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τις εταιρείες αργότερα μέσα στην εβδομάδα “για να συζητήσει πραγματικά μόνο γύρω από τις επιχειρήσεις τους και να τονίσει την υποστήριξή του”, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Πηγή: newmoney.gr