Ομόλογα: Σε υψηλό άνω του μηνός οι αποδόσεις του ευρώ

19 Απριλίου 2023, 09:57 | Διεθνείς Αγορές

Ομόλογα: Σε υψηλό άνω του μηνός οι αποδόσεις του ευρώ

Στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη του μηνός εκτινάχθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν περισσότερες επιτοκιακές αυξήσεις από την ΕΚΤ τους επόμενους μήνες. Προς το τέλος της συνεδρίασης ωστόσο, οι ομολογιακές αποδόσεις «μάζεψαν» ελαφρώς.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε στο 2,50%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαρτίου. Ωστόσο, μετά τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία που έδειξαν απρόσμενη κάμψη τον Απρίλιο, η απόδοση του εν λόγω ομολόγου περιορίστηκε στο 2,46%. Στο διετές, η απόδοση εκτινάχθηκε αρχικά στο 2,90%, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαρτίου για να πάρει εν συνεχεία μία ανάσα στο 2,88%.

Οι επενδυτές προσπαθούν επίσης να αποτιμήσουν και το γενικότερο αντίκτυπο από τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ που έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας αναπτύχθηκε κατά 4,5% περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν.

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε στο 4,34%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου για να κλείσει όμως ελαφρώς χαμηλότερα στο 4,28%. Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς ανέβηκε στο 4,36%, ενώ του πενταετούς άγγιξε ενδοσυνεδριακά το 4%.

 

Πηγή: moneyreview.gr