ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Η νέα μεγάλη δύναμη στον κατασκευαστικό χώρο

07 Ιουνίου 2023, 09:00 | Χ&Α - 253

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Η νέα μεγάλη δύναμη στον κατασκευαστικό χώρο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΙΝΤΡΑΚΑΤ

 

Η νέα μεγάλη δύναμη στον κατασκευαστικό χώρο

 

Όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας, σε πρόσφατη (9/5/2023) παρουσίασή της προς τους αναλυτές (δείτε την παρουσίαση εδώ), το 2023 ξεκίνησε ιδιαίτερα θετικά, με την ανάληψη νέων και σημαντικών έργων. Η εκτίμηση της διοίκησης, είναι ότι θα πετύχει “break even” το 2023 (δηλαδή τελικό αποτέλεσμα πολύ κοντά στο μηδέν) ενώ διατηρεί μια μικρή αισιοδοξία για κερδοφορία. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι το ανεκτέλεστο του Ομίλου, ύψους € 1,3 δισεκατομμυρίων εμφανίζεται κερδοφόρο. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν η εκτίμηση αυτή συμπεριλαμβάνει και την συνεισφορά του ΑΚΤΩΡ. Σημειώνεται ότι η εξαγορά του τελεί ακόμα υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ύστερα από την παρακολούθηση της ενημέρωσης, η πρώτη μας εκτίμηση για το 2023, είναι ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 270,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν γύρω από τα € 4,0 εκατομμύρια. Εν τούτοις, σε διάφορα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι, η εταιρία θα “εκπλήξει θετικά” με τα αποτελέσματά της, ήδη από το α’ εξάμηνο.

Η εταιρία έχει πετύχει μία θετική αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ και αναφέρεται από αυτά ιδιαίτερα συχνά. Βέβαια, οι συχνές θετικές αναφορές στα ΜΜΕ, δε σημαίνουν κατ’ ανάγκη πολλά, όμως, είναι αναμφισβήτητο ότι, η εταιρία αναδεικνύεται ως η νέα μεγάλη δύναμη στον κατασκευαστικό χώρο και, στα πλαίσια των επομένων ετών, αναμένεται να έχει εμπλοκή σε πολλά έργα. Αυτό, είναι μεν θετικό για τη μετοχή, ιδίως σ’ αυτή τη φάση του “λανσαρίσματός” της ως “μεγάλης” εταιρίας. Όμως, δε σημαίνει πολλά για το μακροπρόθεσμο μέλλον. Όπως έχουμε πολλές φορές δηλώσει, είμαστε θετικοί για τη μετοχή και τη συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα “top-25”. Όμως, όπως συμβαίνει συχνά με τις κατασκευαστικές εταιρίες, αυτές εμπεριέχουν ένα μεγάλο ρίσκο, το οποίο ίσως δεν εκδηλωθεί άμεσα, όμως, θα εκδηλωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Συνεπώς, είμαστε θετικοί για την εταιρία και για τη διακράτηση της μετοχής της, όμως, απαιτείται διαρκής προσοχή.

 

Διαβάστε άρθρο μας για την εταιρία, από το τεύχος 252, εδώ.

Δείτε τον πίνακα στοιχείων της εταιρίας εδώ.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 253 (Ιούνιος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 253, εδώ.