Προβλέψεις εισηγμένων εταιριών 2023

07 Ιουνίου 2023, 08:20 | Χ&Α - 253

Δείτε αναλυτικό πίνακα με τις προβλέψεις μας, για 92 εισηγμένες εταιρίες εδώ.

 

ΑΤΕΚ: Η εταιρία ανέκαθεν εμφάνιζε χαμηλή διακυμαινόμενη κερδοφορία, με εξαίρεση το 2021, όπου επωφελήθηκε από τις κρατικές επιδοτήσεις. Στην οικονομική έκθεση του 2022,  η διοίκηση επισημαίνει ότι οι άμεσες επιπτώσεις από την πανδημία (που επηρέασαν σημαντικά τα έσοδα του Ομίλου τα τελευταία τρία χρόνια) φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί. Εν τούτοις, πρόκειται για μία από τις εταιρίες με την πιο έντονη μείωση των πωλήσεών της κατά τα τελευταία χρόνια. Είναι σαφές ότι η εταιρία δραστηριοποιείται σε μια φθίνουσα δραστηριότητα (η έκδοση περιοδικών συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων) θα πρέπει να σχεδιάσει τη μελλοντική της πορεία και παράλληλα, να την επικοινωνήσει προς το επενδυτικό κοινό. Για το σύνολο του έτους, θα αναμένουμε αύξηση των πωλήσεων γύρω από τα € 22 εκατομμύρια και καθαρά κέρδη γύρω από τις 800 χιλιάδες. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 

ΑΣΚΟ: Εκτιμούμε ότι η διοίκηση του Ομίλου, πραγματοποιεί κινήσεις ώστε να τερματιστεί η φάση των στάσιμων μεγεθών στις πωλήσεις και στα κέρδη, η οποία ήδη διαρκεί αρκετά χρόνια. Για το λόγο αυτό, προχώρησε στην απόκτηση εκτάσεων στην Ελούντα Λασιθίου, με σκοπό να εισέλθει στον τομέα του τουρισμού με την ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το στάδιο της ανάπτυξης των καταλυμάτων, αλλά ούτε και το χρόνο που θα αρχίσουν να συνεισφέρουν στα μεγέθη της εταιρίας. Εν τούτοις, παραμένουμε επιφυλακτικοί για την κίνηση αυτή, αφού πρόκειται για κάτι καινούργιο για την εταιρία και σαφώς εμπεριέχει κινδύνους. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 31,5 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη γύρω από τα € 3 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 

 

ΒΙΟΣΚ: Ο Όμιλος, αλλάζει την φυσιογνωμία του, μεταφέροντας την προσοχή του, στον τομέα της επεξεργασίας του ύδατος και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των εταιριών του εξωτερικού (Βουλγαρία, Τσεχία και Ιταλία). Εκτιμούμε, ότι η αύξηση των πωλήσεων θα συνεχιστεί, με τον κύκλο εργασιών να φτάνει περίπου τα € 13 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη να κινούνται κοντά στο € 1 εκατομμύριο. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 

ΒΟΣΥΣ: Οι εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2023 είναι μεν θετικές αλλά συγκρατημένες. Λαμβάνοντας ως αφετηρία την πορεία της εταιρίας στα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τις βελτιωμένες εκτιμήσεις για την εξέλιξη του ΑΕΠ κατά το 2023 και τη βελτιούμενη εξέλιξη στον τομέα του πληθωρισμού, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 39,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν γύρω από τα € 2,0 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 

ΔΑΙΟΣ: Για το 2023, αναμένουμε μεγαλύτερη συνεισφορά των πωλήσεων του τουριστικού τομέα, λόγω της εκτιμήσεων για μια επίσης θετική φετινή χρόνια ενώ για τον κλάδο των πλαστικών αναμένουμε κάμψη λόγω της πτώσης των τιμών των πρώτων υλών και της παράλληλης πτώσης των τιμών των πωλούμενων προϊόντων. Συνολικά για το 20223, αναμένουμε πωλήσεις γύρω από τα € 65 εκατομμύρια και καθαρά κέρδη γύρω από τα € 8,5 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 


ΔΡΟΜΕ: Η εταιρία έχει επιτύχει μια ιδιαίτερα θετική πορεία στην αύξηση του κύκλου εργασιών τα τελευταία χρόνια, καθώς φροντίζει να διευρύνει την παραγωγικότητα της με νέες επενδύσεις. Για το 2023, σημαντική βάση για τις πωλήσεις του Ομίλου, είναι το έργο  της  Ευρωπαϊκής επιτροπής που της ανατέθηκε τον Οκτώβριο  του 2021 για 2+1+1+1 έτη συνολικού προϋπολογισμού που αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ € 20-25 εκατομμύρια. Παράλληλα μέσω της  συνεργασίας αυτής  της  δίνεται  η  δυνατότητα  να  αναπτύξει  τις πωλήσεις  των προϊόντων της στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης. Επίσης, έχει αναπτύξει νέες συνεργασίες με την Amazon, τη Bisley και την Office Depot και έχει αναλάβει σημαντικό αριθμό project προς ολοκλήρωση το 2023 στις ΗΠΑ. Στα αρνητικά χαρακτηριστικά της εταιρίας συγκαταλέγεται ο υψηλός δανεισμός και τα χαμηλά ταμειακά διαθέσιμα. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού τα χρηματοοικονομικά έξοδα, κατά το 2022, ανήλθαν στο 4,5% των πωλήσεων. Για το σύνολο του έτους, αναμένουμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 29 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη γύρω από τα € 1,3 εκατομμύρια.

Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΕΛΒΕ: Τον Οκτώβριο του 2022, η ΕΛΒΕ σταμάτησε να ενοποιεί την δραστηριότητα της θυγατρικής εταιρίας Λητώ ΑΕ -αυτός είναι και ο λόγος της εμφανιζόμενης μεγάλης μείωσης των πωλήσεων, για το σύνολο της χρήσης του 2022. Πλέον, η βασική της δραστηριότητα της εταιρίας είναι η παραγωγή και εμπορία έτοιμων ενδυμάτων σε Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης (87,7% του κύκλου εργασιών). Με το υπόλοιπο ποσοστό συνεισφέρει ο κλάδος της παραγωγής ενέργειας. Σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης (εδώ), το 2023 ξεκίνησε πολύ θετικά με τις προπαραγγελίες για την ΕΛΒΕ Uniforms μέχρι στιγμής να έχουν ήδη αγγίξει τα επίπεδα του 2022. Παράλληλα, ο κλάδος της ενέργειας αναμένεται να συνεισφέρει το 2023, πωλήσεις € 1,75 εκατομμύρια και κέρδη € 1 εκατομμύριο.

Η εκτίμησή μας για το σύνολο του 2023, είναι ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 17 εκατ. και τα καθαρά κέρδη γύρω από τα € 1,2 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 


 

ΕΛΓΕΚ: Ο τομέας του λιανικού εμπορίου και λοιπών καταναλωτικών αγαθών, είναι ο κύριος τομέας δραστηριοποίησης του Ομίλου και οι προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το 2022, ήταν οι καθυστερήσεις στα δίκτυα διανομής λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή και διάθεση πρώτων υλών καθώς η αύξηση του πληθωρισμού και των τιμών ενέργειας, που μείωσαν το διαθέσιμο εισόδημα των ατόμων για κατανάλωση. Εκτιμούμε ότι το 2023, οι παραπάνω προκλήσεις τείνουν να ομαλοποιηθούν. Για το σύνολο του έτους, αναμένουμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 213,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη γύρω από τα € 3 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΕΛΙΝ: Η διοίκηση εκτιμά, ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του OPEC+ για μείωση παραγωγής, η προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης και της Κίνας, αναμένεται να δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη μεταβλητότητα στην ενεργειακή αγορά  από  την  αντίστοιχη  του  2022, με το ενδεχόμενο  οι  όποιες  ανισορροπίες  δημιουργηθούν,  να  εξαλειφθούν σταδιακά στο β΄εξάμηνο του 2023. Παράλληλα, η πολύ θετική προοπτική της πορείας του τουρισμού και το 2023, η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, η μείωση της ανεργίας, επιτρέπουν μια αισιόδοξη προοπτική για την πορεία των πωλήσεων στην Εσωτερική Αγορά και την βελτίωση της κερδοφορίας. Από την πλευρά εκτιμούμε ότι τα μεγέθη του Ομίλου το 2022 ήταν συγκυριακά αρκετά υψηλά και δύσκολα θα επιτευχθούν ξανά. Συνεπώς για το 2023, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 3.500 εκατ. ενώ για κέρδη εκτιμούμε ότι θα κινηθούν γύρω από τα € 10,5 εκατομμύρια. Ενδεχομένως να προβούμε σε αναθεώρηση, στα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΕΣΥΜΒ: Το 2022 σηματοδότησε την έναρξη μιας σειράς μεγάλων προγραμματικών και στρατηγικών παρεμβάσεων στην Ελληνική Οικονομία. Το ΕΣΠΑ 2021-27, το Ταμείο Ανάκαμψης, ειδικά προγράμματα όπως η βιομηχανία 4.0, η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής κ.α. διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να διαμορφώνουν το πλαίσιο αγοράς υπηρεσιών για την εταιρία. Η διοίκηση επισημαίνει ότι σε όλα τα παραπάνω, η εταιρία είναι πολύ καλά τοποθετημένη. Ήδη κατά το α΄τρίμηνο του 2023, η εταιρία έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς άνω των € 7 εκατομμυρίων,σε τρεις εκ των οποίων είναι ήδη στα σχήματα που έχουν προεπιλεγεί. Εκτιμούμε ότι και το 2023 θα κινηθεί θετικά, με τον κύκλο εργασιών να φτάνει τα € 5,5 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη στα € 2,0 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 


ΕΥΔΑΠ: Για το 2023, εκτιμούμε ότι τα έσοδα του Ομίλου, θα παρουσιάσουν μικρή αύξηση και θα διαμορφωθούν κοντά στα € 350,0 εκατομμύρια, ενώ για τα κέρδη εκτιμούμε ότι θα κινηθούν γύρω από τα € 20 εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι κατά το 2022, η κερδοφορία επιβαρύνθηκε με ζημίες € 8,0 εκατομμυρίων που αφορούσαν σε πρόβλεψη απομείωσης λοιπών απαιτήσεων λόγω μη ανακτησιμότητας τους. Τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, θα παραμείνουν σταθερά και το 2023 ενώ πρόκειται να αλλάξουν από την 1/1/2024. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΙΝΤΕΤ: Για το 2023, η διοίκηση αναμένει αύξηση των πωλήσεων εξαιτίας της κυκλοφορίας νέων προϊόντων σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες. Παράλληλα εξετάζονται προτάσεις για επέκταση των δραστηριοτήτων στις βαλκανικές χώρες και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού. Παράγοντας που προβληματίζει την διοίκηση είναι οι αυξήσεις των τιμών στους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι ο κύκλος εργασιών θα κινηθεί γύρω από τα € 20 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη γύρω από τις € 400 χιλιάδες. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΚΕΠΕΝ: Η πρόβλεψη της διοίκησης για το 2023, είναι ότι ο όγκος πωλήσεων αναμένεται να είναι αυξημένος, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με το 2022, λόγω της εξομάλυνσης των τιμών πώλησης. Η εκτίμηση μας για το 2023, είναι ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα € 70 εκατομμύρια (από € 73,9% εκατ. το 2022) και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν γύρω από τις € 800,0 χιλιάδες. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 


ΚΟΡΔΕ: Η δραστηριότητα της εταιρίας συνδέεται άμεσα με τις διακυμάνσεις της τιμής του χάλυβα. Αυτό αποτυπώνεται ευδιάκριτα στα αποτελέσματα του β΄εξαμήνου 2022, τα οποία ήταν ζημιογόνα λόγω της έντονης πτώσης της τιμής του χάλυβα (δείτε εδώ). Μέχρι στιγμής, η τιμή του χάλυβα έχει ανακάμψει σε σχέση την τιμή του κατά το β΄εξάμηνο του 2022, ωστόσο παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2022 (δείτε εδώ). Αν η τιμή του χάλυβα διατηρηθεί γύρω από τα σημερινά επίπεδα και στο β΄εξάμηνο του 2023, τότε ενδεχομένως να υπάρξει βελτίωση στα μεγέθη και στα περιθώρια κέρδους της εταιρίας.

Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι ο κύκλος εργασιών θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από του 2022 (€ 55,2 εκατ.) στα € 53,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν γύρω από τα € 1,1 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΚΟΥΑΛ: Η διοίκηση αναμένει σημαντική βελτίωση των εσόδων και της κερδοφορίας, εξαιτίας των νέων έργων πληροφορικής που θα προκηρυχθούν μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2020 - 2027. Εντός του 2022, η εταιρία πέτυχε μια θεαματική αύξηση του κύκλου εργασιών, λόγω της ανάληψης νέων έργων του Δημοσίου Τομέα, η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε από ένα σημαντικό επίπεδο κερδοφορίας, λόγω των υψηλών δαπανών και χρηματοοικονομικών εξόδων. Για το 2023, εκτιμούμε ότι οι θετικές προοπτικές για την αύξηση των εσόδων θα συνεχιστούν και τα έσοδα θα φτάσουν κοντά στα € 7,5 εκατομμύρια, εντούτοις για λόγω της διαμόρφωσης των δαπανών και εξόδων εκτιμούμε ότι τα κέρδη θα είναι πολύ χαμηλά κοντά στις 60 χιλιάδες. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 

ΚΤΗΛΑ: Η έντονη τουριστική δραστηριότητα, που προβλέπεται για το 2023 πρόκειται να επηρεάσει θετικά τον κλάδο της εστίασης και κατ΄επέκταση την δραστηριότητα της εταιρίας. Εντούτοις η διοίκηση εκφράζει τις επιφυλάξεις της για την φετινή χρόνια, λόγω του πληθωριστικού περιβάλλοντος και των αυξημένων επιτοκίων (υπενθυμίζουμε ότι, ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας, στο τέλος του 2022, έφτανε στα € 9,5 εκατομμύρια. Οι χρηματοοικονομικές δαπάνες απορρόφησαν το 1,6% των εσόδων). Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα € 23,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν κοντά στα € 3,2 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΚΥΡΙΟ: Λόγω της φύσης της δραστηριότητας του Ομίλου που σχετίζεται με τον τουρισμό (σκάφη αναψυχής), εκτιμούμε ότι για το 2023 τα έσοδα θα αυξηθούν, φτάνοντας τα € 30,0 εκατομμύρια. Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, εκτιμούμε ότι θα είναι ξανά ζημιογόνο κοντά στα € 1,5 εκατομμύρια, λόγω της διαμόρφωσης των δαπανών και εξόδων. Βεβαίως, δεδομένης της δραστηριότητας της εταιρίας, η διαρκής εμφάνιση ζημιών, ακόμη και σε περιόδους υψηλότατης τουριστικής κίνησης, ή εμφάνισης ελάχιστων κερδών, δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 

 

ΛΑΜΨΑ: Νέα σημαντική αύξηση των εσόδων αναμένει η διοίκηση της εταιρίας για το 2023, εξαιτίας της έντονης τουριστικής κίνησης, που προβλέπεται. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2022, η διοίκηση προχώρησε στην πώληση του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes (το 13,7% των εσόδων του 2022) καθώς αποφάσισε να επικεντρωθεί σε κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων. Στα άμεσα σχέδια της διοίκησης είναι η δημιουργία νέου ξενοδοχείου (boutique) στο Κολωνάκι. Λόγω της αυξημένης ρευστότητας που εξασφαλίστηκε μετά την πώληση του Sheraton Rhodes, η διοίκηση αποφάσισε να τοποθετήσει μέρος των διαθεσίμων της σε ομόλογα (για τα οποία δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες) ύψους € 13,5 εκατομμυρίων με σκοπό να επωφεληθεί από τα υψηλά επιτόκια της περιόδου. Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 110 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν γύρω από τα € 15,0 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΛΑΝΑΚ: Για το 2023, θα ακολουθήσουμε την πρόβλεψη της διοίκησης, η οποία εκτιμά αύξηση πωλήσεων +17% σε σχέση με το 2022, δηλαδή πωλήσεις ύψους € 2,3 εκατομμυρίων. Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, εκτιμούμε ότι θα είναι κερδοφόρο γύρω από τις € 300 χιλιάδες, λόγω των λοιπών εσόδων από ενοίκια που θα εισπραχθούν κατά την φετινή χρονιά. Σημειώνεται ότι χωρίς αυτά τα έσοδα το αποτέλεσμα θα είναι ζημιογόνο όπως συνέβη κατά το 2022 και 2021 αντίστοιχα.  Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΛΕΒΚ: Για το 2023, η διοίκηση επεξεργάζεται σχέδια για αύξηση των πωλήσεων και είσοδο σε νέες αγορές με ευνοϊκότερους όρους πίστωσης και μεγαλύτερη περιθώρια κέρδους. Επιπλέον έμφαση πρόκειται να δοθεί στην οργάνωση της εταιρίας, προκειμένου να είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει και να ωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που συνδέεται άμεσα με το επίπεδο επενδύσεων στην χώρα. Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 1,1 εκατ. και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ζημιογόνο στις € 700,0 χιλιάδες. Σημειώνεται ότι η εταιρία εμφανίζει επί χρόνια ζημιογόνες χρήσης, καθώς εμφανίζει αδυναμία στην διαχείριση των δαπανών και εξόδων της. Γενικά, δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι η εταιρία θα μπορέσει να ανακάμψει οργανικά. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΛΟΓΟΣ: Η εκτίμηση μας για το 2023, είναι ότι ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί στα € 3,0 εκατομμύρια από € 2,8 εκατ. το 2022, ωστόσο η κερδοφορία (αν επιτευχθεί) θα είναι πολύ χαμηλή και θα κυμανθεί σε οριακά επίπεδα (για υπολογιστικούς λόγους καταγράφουμε πρόβλεψη € 10 χιλιάδων). Η εταιρία επί χρόνια εμφανίζει στασιμότητα στις πωλήσεις της και σε συνδυασμό με τις υψηλές δαπάνες και τα υψηλά χρηματοοικονομικά έξοδα, αδυνατεί να πετύχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο κερδοφορίας. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 


ΛΟΥΛΗ: Η διοίκηση αναμένει ότι εντός του 2023, η κατανάλωση σε προϊόντα διατροφής στην Ευρωζώνη, θα σημειώσει μικρή μόνο αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Θεωρεί ως θετικό γεγονός τη σταδιακή υποχώρηση του πληθωρισμού, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά σημαντική στον τομέα των τροφίμων, και υποχώρηση των τιμών ενέργειας και των πρώτων υλών. Η εκτίμηση μας για το 2023, είναι ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν στην περιοχή των € 200 εκατομμυρίων, ενώ τα καθαρά κέρδη θα εμφανίσουν αύξηση και θα κυμανθούν περί τα € 2,1 εκατομμύρια. Σημειώνουμε ότι, η εταιρία ακολουθεί πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα με σκοπό τη βελτίωση του κόστους παραγωγής και την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΜΙΝ: Η διοίκηση αναμένει σταθεροποίηση σε κερδοφόρο αποτέλεσμα και το 2023 (μέχρι και το 2020 η εταιρία εμφάνιζε ζημιές). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω των καταστημάτων της εταιρίας αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 18,5 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη στις € 500,0 χιλιάδες. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΜΟΝΤΑ: Οι θετικές προοπτικές για την τουριστική κίνηση και το επίπεδο επενδύσεων στην χώρα (μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων) πρόκειται να λειτουργήσουν θετικά για τα μεγέθη της εταιρίας σε επίπεδο εσόδων. Συγκεκριμένα, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν περί τα € 28,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη περί τα € 1,3 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΜΟΥΖΚ: Κατά τα φαινόμενα, η εταιρία, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ανακάμψει λειτουργικά. Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε ότι θα σημειωθεί μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών, στα € 4,5 εκατομμύρια ενώ για τα καθαρά κέρδη εκτιμούμε ότι θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα γύρω από τις € 150,0 χιλιάδες, υποβοηθούμενα από τα έσοδα ενοικίων που εμφανίζει η εταιρία. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 

 

ΝΑΚΑΣ: Για τη χρήση που θα κλείσει στις 30/6/2023, η διοίκηση εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών και η κερδοφορία θα είναι σημαντικά αυξημένοι σε σχέση με τα αποτελέσματα της 30/6/2022, με την μεγαλύτερη αύξηση να επιτυγχάνεται στο β΄εξάμηνο της χρήσης (δηλαδή, στο α’ εξάμηνο του 2023). Για το σύνολο της χρήσης, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν περί τα € 25,5 εκατομμύρια (+14,5%), ενώ τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν περί τα € 1,2 εκατομμύρια (+54%). Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΝΑΥΠ: Για το 2023, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 17,5 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη εκτιμούμε ότι θα φτάσουν τις € 700 χιλιάδες. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΞΥΛΚ: Οι πωλήσεις κατά το α΄τρίμηνο παρουσίασαν μικρή αύξηση, ωστόσο η διοίκηση εκτιμά ότι η πτωτική τάση των τιμών και η διαμόρφωση αυξημένης μέσης τιμής των αποθεμάτων θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο μικτό κέρδος για το 2023. Για το σύνολο του έτους, αναμένουμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στα € 44,5 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν γύρω από τα € 1,3 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΠΑΙΡ: Εκτιμούμε ότι οι έντονες αυξήσεις του 2022, δεν θα επαναληφθούν και το 2023 εξαιτίας των διακυμάνσεων των τιμών των πρώτων υλών. Συγκεκριμένα, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις, σε όγκο, θα είναι υψηλότερες, όμως, σε αξία θα είναι χαμηλότερες από αυτές του 2022. Θα κυμανθούν περί τα € 17,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν γύρω από τις € 350,0 χιλιάδες. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.

 

 

ΠΛΑΚΡ: Το 2023, ξεκίνησε για την εταιρία μια μια μικρή ανάταση της ζήτησης σε κάποιες αγορές, χωρίς αυτή βέβαια να επιστρέφει στα επίπεδα του 2020-2021. Όπως αναφέρει η διοίκηση, υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία κυρίως από το “άνοιγμα” της Κίνας και από το νέο εργοστάσιο της Γαλλίας. Η εκτίμηση της είναι ότι αν δεν προκύψει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός, τότε το οικονομικό αποτέλεσμα (κερδοφορία) του 2023 θα είναι καλύτερο από του 2022  αλλά δεν θα φτάσει το εξαιρετικό επίπεδο του 2021. Για το σύνολο του 2023, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν στο επίπεδο των € 430 εκατομμυρίων και τα καθαρά κέρδη περί τα € 48 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΣΑΡΑΝ: Βασικός παράγοντες για την εξέλιξη των μεγεθών είναι η διακυμάνσεις στην τιμή του σίτου, η οποία κινείται πτωτικά τους τελευταίους μήνες. Η εταιρία εδώ και αρκετά χρόνια εμφανίζει ζημιογόνες χρήσεις, λόγω της στασιμότητας των πωλήσεων και των υψηλών  δαπανών και εξόδων. Για το 2023 εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν κοντά στα € 2,2 εκατομμύρια και οι ζημιές θα φτάσουν κοντά στα € 1,5 εκατομμύρια. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΣΕΝΤΡ: Λόγω των θετικών προοπτικών για την φετινή τουριστική περίοδο αναμένουμε ότι τα έσοδα θα αυξηθούν και θα φτάσουν κοντά στα € 7,0 εκατομμύρια ενώ τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν κοντά στα € 1,5 εκατ. υποβοηθούμενα από τα κέρδη χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρίας (έσοδα από μερίσματα και  διακράτηση μετοχών). Ενδεχομένως να αναθεωρήσουμε στα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου καθώς ο παραπάνω παράγοντας κερδών δεν είναι εύκολα προβλέψιμος. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΤΖΚΑ: Κατά το α΄τρίμηνο του έτους, οι στόχοι έθεσε η διοίκηση επιτεύχθηκαν, με τον όγκο πωληθέντων και το επίπεδο των πωλήσεων σημειώνουν θετικό πρόσημο σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2022. Κατά  την έναρξη  του  δευτέρου τριμήνου  παρατηρούνται καθυστερήσεις  και αναβολές στη λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση διαφόρων κατασκευαστικών έργων  καθώς η διεθνής και η εγχώρια αβεβαιότητα φαίνεται να συγκρατεί τη ζήτηση. Στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου οι διεθνείς τιμές του χάλυβα σημείωσαν ανάκαμψη σε σχέση με την  μεγάλη πτώση των τιμών που καταγράφηκε στο δεύτερο εξάμηνο του  περασμένου  έτους. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές συνεχίζουν να παρουσιάζουν αστάθεια, οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις α’ υλών διεθνώς θα συγκρατήσουν τις τιμές κόστους αλλά και τις τιμές πώλησης σε ικανοποιητικά επίπεδα τουλάχιστον έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου.Οποιαδήποτε διόρθωση αν προκύψει μετατίθεται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.  Για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν κοντά στα € 40,0 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη κοντά στο € 1,0 εκατομμύριο. Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΦΙΕΡ: Η διοίκηση αναμένει και φέτος αύξηση των πωλήσεων και βελτίωση των αποτελεσμάτων της. Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 27,0 εκατομμύρια και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ζημιογόνο στα € 0,5 εκατομμύρια.

Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.


ΧΑΙΔΕ: Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν γύρω από τα € 19,5 εκατομμύρια. Στα αποτελέσματα, εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν και πάλι ζημιές, οι οποίες θα κυμανθούν περί τις € 600 χιλιάδες. Βασικός  αρνητικός παράγοντας για την φετινή χρονιά είναι η εξέλιξη της τιμής του χαρτιού, η οποία αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη για την εταιρία.

Δείτε τον πίνακα στοιχείων εδώ.