Λαγκάρντ: Ευρώπη και ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε «κούρσα» επιδοτήσεων

23 Απριλίου 2024, 11:03 | Διεθνής Οικονομία

Λαγκάρντ: Ευρώπη και ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε «κούρσα» επιδοτήσεων

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο Yale, επισήμανε ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Αμερική θα πρέπει να αποφύγουν να προσφέρουν υπερβολικά οικονομικά προνόμια στην προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης. «Δεν πρέπει να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο επιδοτήσεων μεταξύ των οικονομιών μας που θα είχε ως αποτέλεσμα ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος», ανέφερε σχετικά.

«Αντίθετα, θα πρέπει διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε το "βάρος" του διεθνούς μας εμπορίου για να αποθαρρύνουμε τους άλλους από αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές ενώ παράλληλα αυξάνουμε την ελεύθερη ροή των ιδεών μεταξύ μας - ένα παιχνίδι θετικού αθροίσματος» έσπευσε να συμπληρώσει η «Σιγηρά Κυρία» της ΕΚΤ σύμφωνα με το Bloomberg.

Η νέα τοποθέτηση της Γαλλίδας αξιωματούχου, ευθυγραμμίζεται με τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα, εκτιμώντας ότι Ευρώπη και ΗΠΑ θα εξυπηρετούσαν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους αν εξασφάλιζαν «ισότιμους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών που τηρούν τους κανόνες» και δρώντας «δυναμικά» σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων για τη δημιουργία πλεονεκτημάτων μέσα από αθέμιτες πρακτικές.

Πηγή: insider.gr