John Kay: Η Αλήθεια για τις αγορές

29 Μαρτίου 2011, 15:50 | Βιβλία - Μελέτες

John Kay: Η Αλήθεια για τις αγορές

Στο βιβλίο αυτό ο John Kay επιχειρεί την αποδόμηση του Αμερικανικού Οικονομικού Μοντέλου και εξηγεί του λόγους που οδήγησαν το σοσιαλιστικό σύστημα κεντρικού προγραμματισμού εν τέλει σε αποτυχία. Με αφοπλιστική απλότητα, αλλά και επιχειρηματολογία που καθηλώνει, αποδεικνύει ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει ένα και μόνο μοντέλο για τη λειτουργία της οικονομίας.

Ταξιδεύοντας τον αναγνώστη από τις όχθες της λίμνης της Ζυρίχης στους δρόμους του Μπουμπάι και από την αγορά του Σαν Ρέμο στις αίθουσες δημοπρασιών του Christie’s, καταδεικνύει τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες της εποχής μας. Το διεισδυτικό βλέμμα του συγγραφέα φωτίζει το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και μας ωθεί να προβληματιστούμε για την αποτελεσματικότητα των λύσεων που τόσο εύκολα προτείνονται από τους πολιτικούς και τους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων.

Το βιβλίο είναι ένας πολύτιμος οδηγός για την κατανόηση του γύρω μας κόσμου. Γλαφυρό, με πολλά παραδείγματα, εξηγεί τη διασύνδεση των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών συνθηκών με την ευημερία μιας χώρας.

«…με τον John Kay το ταξίδι γίνεται εξίσου συναρπαστικό με τον προορισμό».
Howard Davies, Times Literary Supplement, 20 Σεπτεμβρίου 2003

«Η Αλήθεια για τις αγορές είναι ένα πνευματώδες και οξυδερκές βιβλίο, με ποικίλα παραδείγματα που δίνουν ζωντάνια στα θέματα που πραγματεύεται».
Martin Vander, The Daily Telegraph, 26 Απριλίου 2003

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, υποστηρικτικό υλικό και ενδιαφέρουσες συνδέσεις στο διαδίκτυο θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cultureandprosperity.com.