Εκπαίδευση της νέας γενιάς των επενδυτών του Χρηματιστηρίου

22 Απριλίου 2016, 12:21 | Εκδηλώσεις - Σεμινάρια

Εκπαίδευση της νέας γενιάς των επενδυτών του Χρηματιστηρίου

Μπορεί να κατηγορούμε το Χρηματιστήριο ως ένα από τα αίτια των δεινών που υφίσταται σήμερα η κοινωνία μας και ίσως τελικά να είναι και έτσι. Η προσωπική μου άποψη είναι πως, δε φταίει το Χρηματιστήριο ως Θεσμός, αλλά η νοοτροπία της κοινωνίας και ο τρόπος με τον οποίο αυτή γαλουχήθηκε, τρόπος ο οποίος την κατέστησε αδύναμη να αντιληφθεί τις εξελίξεις των ετών της χρηματιστηριακής ανόδου, ή ακόμη και να τις διαχειριστεί με επιτυχία.

Το Χρηματιστήριο, στα χρόνια της ευδαιμονίας, αντιμετωπίστηκε και αυτό ως ακόμη ένα μέσο άκοπης οικονομικής ευημερίας και ανόδου. Όμως, καθώς αυτή η αντιμετώπιση ήταν ολότελα λανθασμένη, το Χρηματιστήριο τιμώρησε πρώτο απ' όλους αυτή την αντιμετώπιση (βέβαια, η Πολιτεία ουδέποτε τιμώρησε όσους το σφετερίστηκαν και το εκμεταλλεύθηκαν και παρανόμησαν μέσω αυτού).

Η γενιά των επενδυτών της δεκαετίας του 1990 γαλουχήθηκε μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκούς ανόδου. Μίας ανόδου που ξεκίνησε από το 1985 και συνεχίστηκε έως το έτος 2000 (άλλοι θα θεωρήσουν ως τέλος αυτής της περιόδου το 2007), χωρίς μεγάλες διακοπές.

Σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά. Ο κύκλος της ανόδου και της πτώσης, τείνει να κλείσει. Και ένας άλλος μακροχρόνιος κύκλος θα ξεκινήσει. Τόσο για το Χρηματιστήριο, όσο -ακόμη περισσότερο- για την κοινωνία, την οικονομία και την πολιτική.

Πρέπει να δούμε τις πραγματικές συνθήκες μέσα από τις οποίες ξεκινά ο νέος κύκλος. Και θα πρέπει να βρούμε μία πραγματικά υγιή οπτική μέσα από την οποία θα αντιμετωπίσουμε τα όσα έχουν να συμβούν, στην κοινωνία, την οικονομία, αλλά και στο ίδιο το Χρηματιστήριο.

Το Χρηματιστήριο δε θα πάψει να υπάρχει, άσχετα του πόσο το κατηγορούμε σήμερα. Και σύντομα θα προσελκύσει και πάλι μία νέα γενιά επενδυτών. Ο σκοπός του σεμιναρίου της Κυριακής 24 Απριλίου, θα είναι να προσπαθήσει να εκπαιδεύσει αυτή τη νέα γενιά, ή ακόμη να ξαναμιλήσει στους παλιούς χρηματιστηριακούς επενδυτές, για το νέο τρόπο αντιμετώπισης των εξελίξεων και των πραγμάτων.

Στο Χρηματιστήριο, αλλά και στην ίδια τη ζωή, κερδίζουν αυτοί που έχουν προετοιμαστεί για τις συνθήκες που πρόκειται να συναντήσουν και να αντιμετωπίσουν. Γι' αυτές τις συνθήκες θέλουμε να συζητήσουμε την Κυριακή. Αλλά και το πώς θα τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

 

Σας καλούμε όλους σας στην εκδήλωση της Κυριακής 24 Απριλίου, από τις 12:00 μέχρι τις 2:00 μμ, στην αίθουσα ΙΡΙΣ του Astir Palace στη Βουλιαγμένη, στην εκδήλωσή μας (θα έχει τη μορφή του επενδυτικού σεμναρίου) που πραγματοποιείται στα πλαίσια της μεγάλης χρηματοοικονομικής έκθεσης Money Show 2016.

Το θέμα της εκδήλωσής μας είναι:

 

2016 – 2020

Τα σενάρια εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας και της χρηματιστηριακής αγοράς

Προετοιμασία για τη νέα φάση του Χρηματιστηρίου

 

 

Στις επόμενες εβδομάδες, το ίδιο επενδυτικό σεμινάριο θα επαναληφθεί σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

 

Δείτε το link με τα στοιχεία της εκδήλωσης