"Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών" - Παρουσίαση βιβλίου

18 Μαϊου 2016, 17:57 | Απόλυτο Σύστημα

"Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών" - Παρουσίαση βιβλίου

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

6:00 - 8:00 μμ
Ξενοδοχείο Hyatt - Έφεσος 1

Το “Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών” είναι απλό σύστημα συναλλαγών σε χρηματιστηριακές αγορές. Φιλοδοξεί να δείξει -με συστηματοποιημένο τρόπο- προς τους επενδυτές,  ότι μπορούν να δραστηριοποιούνται στις χρηματιστηριακές αγορές, με τη μεγαλύτερη δυνατόν ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι τις διακυμάνσεις τους, χωρίς όμως να δαπανούν σημαντικό χρόνο για αυτή τους τη δραστηριότητα. Το “σύστημα” βασίζεται στον πιο απλό -αλλά και τον πιο δημοφιλή- δείκτη της Τεχνικής Ανάλυσης: στον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών (και σε παραλλαγές του που επινόησε και συστηματοποίησε ο συγγραφέας), η αποδοτικότητα του οποίου μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με τη χρήση “φίλτρων” ή άλλων -συμπληρωματικών- τεχνικών.

Το βιβλίο ξεκινάει με την αναφορά στην έννοια της τάσης και των κινητών μέσων όρων. Προχωρά στη “γνωριμία” με τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών, ίσως τον πιο δημοφιλή δείκτη της Τεχνικής Ανάλυσης. Στη συνέχεια εξετάζονται τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής του (μαζί με παραλλαγές του) τόσο σε δείκτες, όσο και σε μετοχές. Για να καταλήξει στο ζητούμενο: Σε μία μεθοδολογία -στην οποία δόθηκε το όνομα “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”- με την οποία, ένας επενδυτής, ο οποίος μπορεί να έχει πολλές, λίγες ή και καθόλου γνώσεις, δαπανώντας πολύ λίγο χρόνο να διαχειριστεί αποτελεσματικά το χαρτοφυλάκιό του.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για τη μεγάλη μάζα των “απλών επενδυτών” που εξακολουθούν να ασχολούνται με τις χρηματιστηριακές αγορές, ή την ακόμη μεγαλύτερη μάζα που θα εμφανιστεί στο μέλλον όταν, μαζί με την ελληνική οικονομία, αναζωογονηθούν το Χρηματιστήριο και η επενδυτική διάθεση του ευρύτερου κοινού. Και φιλοδοξεί να τους δώσει τις βάσεις για να αποκτήσουν από την αρχή σωστές επενδυτικές αρχές και να κάνουν ένα υγιές ξεκίνημα στην επενδυτική δραστηριοποίησή τους.

Ο Γιάννης Σιάτρας, οικονομολόγος και πιστοποιημένος σύμβουλος επενδύσεων, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Κεφαλαιαγοράς επί 26 χρόνια. Ήταν ο εκδότης του μεγαλύτερου περιοδικού του χρηματιστηριακού χώρου, ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ (στην περίοδο 1990-1995) και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroCapital ΑΕΕΔ. Πέραν από το χώρο των επενδύσεων, έχει ασχοληθεί με την οικονομική ιστορία και τη συγγραφή της ιστορίας του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 20 Μαΐου και θα αρχίσει να διατίθεται στο κοινό από την παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της έκθεσης Money Show 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο apolyto.systima.synallagon@gmail.com ή επικοινωνήστε με το 210 3242032.