ΠΟΤΕ και ΠΩΣ πρέπει να ασχοληθούμε -και πάλι- με το Χρηματιστήριο;

03 Μαϊου 2017, 12:36 | Εκδηλώσεις - Σεμινάρια

Σήμερα, μετά από περίπου 8 χρόνια αδιάκοπης πτώσης και μετά από 18 χρόνια από την επίτευξη του ιστορικά υψηλότερου επιπέδου, μία σειρά από στοιχεία, θέτουν το ερώτημα για το εάν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ανοδικό κύκλο του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

  • Ποιά είναι τα στοιχεία αυτά;
  • Αν όντως ξεκινάει ένας νέος ανοδικός κύκλος, ποιά θα είναι τα χαρακτηριστικά του;
  • Ποιοί είναι οι κίνδυνοι της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς σήμερα;
  • Πού είναι το ελληνικό επενδυτικό κοινό;
  • Τί είχε συμβεί στο παρελθόν; Ποιοί ήταν οι μεγάλοι ανοδικοί και οι μεγάλοι πτωτικοί χρηματιστηριακοί κύκλοι στην ιστορία του Χρηματιστηρίου της Αθήνας; Ποιά ήταν η συμπεριφορά των επενδυτών στις φάσεις αυτές;
  • Πώς μπορεί, σήμερα, ο Έλληνας μικροεπενδυτής να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε όσα συμβαίνουν; Ποιά είναι τα λάθη του παρελθόντος και πώς μπορεί να αποφευχθεί η επανάληψή τους;

Αυτά είναι τα θέματα που θα αναλυθούν και θα συζητηθούν στην ειδική επενδυτική εκδήλωση με τίτλο: “Πότε και Πώς πρέπει να ασχοληθούμε -και πάλι- με το Χρηματιστήριο” που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής έκθεσης Money Show 2017.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη EuroCapital Κόδρος ΑΕΕΔ και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt (Αίθουσα ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ 1-2), την Κυριακή 21 Μαΐου, από τις 12:00 έως τις 2:00 μμ.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον οικονομολόγο και σύμβουλο επενδύσεων κ. Γιάννη Σιάτρα.

Ο Γιάννης Σιάτρας, είναι οικονομολόγος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των επενδύσεων από το 1990. Υπήρξε ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ (1990-2004) και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroCapital ΑΕΕΔ (1998 – 2016), ενώ είναι πιστοποιημένος ως σύμβουλος επενδύσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (2006). Είναι μελετητής της οικονομικής ιστορίας και της ιστορίας του ελληνικού Χρηματιστηρίου και συγγραφέας σχετικών βιβλίων και άρθρων.

 

Δείτε το event στο Facebook