Όταν η βία αρχίζει να θεωρείται κάτι σαν "δικαιοσύνη", έχουμε σοβαρό πρόβλημα!

26 Μαϊου 2017, 19:13 | Σκέψεις

Όταν η βία αρχίζει να θεωρείται κάτι σαν "δικαιοσύνη", έχουμε σοβαρό πρόβλημα!

(26/5/2017)

Πολλά τα σχόλια που γράφτηκαν σήμερα στο facebook, για το εάν η Δημοκρατία κινδυνεύει από τις βόμβες, όπως αυτή που στόχευσε τον Λουκά Παπαδήμο. Άποψή μου είναι ότι, ναι, σαφώς και κινδυνεύει η δημοκρατία από τις βόμβες. Κινδυνεύει από κάθε πράξη βίας. Όμως, δεν κινδυνεύει μόνον από τις βόμβες κατά του Παπαδήμου.
Η δημοκρατία κινδυνεύει από την κατάχρηση της εξουσίας. Κινδυνεύει από την ατιμωρησία των πολιτικών. Κινδυνεύει από το δημόσιο χρέος και την τραγική διαχείρισή του, τότε και τώρα (και εδώ ο Παπαδήμος, όπως και άλλοι, έχουν τραγικές ευθύνες). Η δημοκρατία κινδυνεύει από τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς (τα διαβάσατε; από τα 92 δισ. που χρωστούν στο Κράτος, μόνον τα 11 θεωρούνται ως “εισπράξιμα”. Από ποιούς θα τα εισπράξουν; από τους μικρούς βέβαια – οι μεγάλοι στο απυρόβλητο και με τα λεφτά στην Ελβετία). Κινδυνεύει από τις κατασχέσεις. Όπως επίσης κινδυνεύει και από αψυχολόγητες αποφάσεις δικαστηρίων που χαρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δάνεια αμελών και πονηρών πολιτών, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν πάλι τα κορόιδα. Η δημοκρατία κινδυνεύει από την άδικη δημόσια διοίκηση. Την άδικη και την καταπιεστική.
Γενικά, η Δημοκρατία κινδυνεύει από την αδικία. Ο πολίτης σε μία δημοκρατία θα πρέπει να νιώθει ότι ζει σε ένα κράτος δικαίου. Οι Παπαδήμοι, οι Σαμαράδες, οι Παπανδρέου και -δυστυχώς τώρα- και οι Τσιπραίοι, δεν μας έπεισαν ότι ζούμε σε ένα κράτος δικαίου, αφού αυτοί συνέβαλαν στο να μην είναι η Ελλάδα τέτοιο. Από τις πράξεις αυτών, των άδικων πολιτικών, κινδυνεύει κυρίως, η δημοκρατία μας. Και αν δεν το έχουμε καταλάβει, ας διαβάσουμε τα σχόλια χιλιάδων πολιτών στο ΦΒ, οι οποίοι νιώθουν την επίθεση κατά του Παπαδήμου σαν μία μορφή δικαιοσύνης, για να καταλάβουμε τον κίνδυνο που ήδη βιώνει η δημοκρατία μας. Επειδή, όταν η βία αρχίζει να θεωρείται κάτι σαν δικαιοσύνη, τότε έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα.
Δεν χρειαζόταν σήμερα κάποια εκδήλωση υπέρ του Παπαδήμου στην Ακαδημία Αθηνών. Αυτό που χρειαζόταν και που χρειάζεται σήμερα, είναι ένας γενικότερος ξεσηκωμός. Ένας ξεσηκωμός εναντίον της αδικίας που επικρατεί στην κοινωνία μας. Εναντίον όσων μας έφεραν εδώ, εναντίον όσων ζούμε και εναντίον όσων σχεδιάζονται να ζήσουμε.