Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 - Πώς να σχεδιάσετε ένα κερδοφόρο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο

20 Ιουνίου 2017, 19:08 | Εκδηλώσεις - Σεμινάρια

Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ήδη εισέλθει σε ένα νέο μακροχρόνιο κύκλο. Αυτό ουδείς μπορεί να το αρνηθεί και είναι κάτι που πλέον μπορεί εύκολα να αποδειχθεί.

Αν υποθέσουμε ότι ο προηγούμενος ανοδικός κύκλος του ελληνικού Χρηματιστηρίου ξεκίνησε κάποια στιγμή γύρω στο 1985, από τότε, έχουν περάσει 32 χρόνια. Σχεδόν μία γενιά. Τα πάντα έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το διεθνές περιβάλλον, οι εισηγμένες εταιρίες, ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς, αλλά και οι ίδιοι οι επενδυτές. Σήμερα, μία νέα γενιά επενδυτών εμφανίζεται στο προσκήνιο. Η γενιά αυτή είναι φοβισμένη και δύσπιστη, εξ αιτίας όσων έγιναν στο παρελθόν.

Πρέπει να αναλύσουμε ξανά τα όσα έγιναν στο παρελθόν. Θα πρέπει να ξαναδούμε τα λάθη και το γιατί, ένα μεγάλο μέρος όσων ασχολήθηκαν με το Χρηματιστήριο στα προηγούμενα χρόνια, κατέληξε να χάσει. Τα λάθη αυτά δεν θα πρέπει να επαναληφθούν. Το κοινό που τώρα αρχίζει να ασχολείται με τις χρηματιστηριακές επενδύσεις, πρέπει να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και πρέπει να βασιστεί σε υγιείς αρχές. Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία.

Ποιά ήταν τα λάθη του παρελθόντος; Πώς μπορεί κάποιος σήμερα να δημιουργήσει ένα κερδοφόρο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο; Ποιός θα πρέπει να είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των “χρηματιστηριακών επενδύσεων” στα χρόνια που έρχονται;

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη EuroCapital Κόδρος ΑΕΕΔ και θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της EuroCapital, στον 6ο όροφο της οδού Μνησικλέους 2 (δίπλα από την πλατεία Μητροπόλεως) στην Αθήνα, το Σάββατο 24 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 1:00 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, μόνον μετά από δήλωση συμμετοχής. Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε σχετικό email στη διεύθυνση i.siatras@gmail.com ή στη eurocapital.gr@gmail.com ή επικοινωνήστε με το 210 3242032.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί η λειτουργία του "απόλυτου συστήματος συναλλαγών" και θα αναλυθεί ο τρόπος που ένας επενδυτής μπορεί να το χρησιμοποιήσει στη δημιουργία ενός μακροχρόνιου χαρτοφυλακίου.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον οικονομολόγο και σύμβουλο επενδύσεων κ. Γιάννη Σιάτρα.

Ο Γιάννης Σιάτρας, είναι οικονομολόγος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των επενδύσεων από το 1990. Υπήρξε ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ (1990-2004) και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroCapital ΑΕΕΔ (1998 – 2016), ενώ είναι πιστοποιημένος ως σύμβουλος επενδύσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (2006). Είναι μελετητής της οικονομικής ιστορίας και της ιστορίας του ελληνικού Χρηματιστηρίου και συγγραφέας σχετικών βιβλίων και άρθρων.

 

Δείτε μερικά στοιχεία για τα χαρτοφυλάκια του "απόλυτου συστήματος συναλλαγών"

Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Μία συνοπτική παρουσίαση

Η λειτουργία των χαρτοφυλακίων του “Απόλυτου Συστήματος Συναλλαγών” - Ερωτήσεις και απαντήσεις