Η χρηματιστηριακή αγορά εισέρχεται σε ανοδική φάση - Απόλυτο σύστημα συναλλαγών (21/2/2019)

21 Φεβρουαρίου 2019, 17:50 | Απόλυτο Σύστημα

Η χρηματιστηριακή αγορά εισέρχεται σε ανοδική φάση - Απόλυτο σύστημα συναλλαγών (21/2/2019)

Η αγορά συνέχισε και σήμερα την αργή πορεία ανοδική της πορεία και ο Γενικός Δείκτης πλησίασε ακόμη περισσότερο την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών. Η μεταξύ τους απόσταση έχει περιοριστεί σε μόλις 1,93% (δείτε το πρώτο διάγραμμα) και είναι σαφές ότι εντός των επομένων ημερών (ενδεχομένως και αύριο) θα υπάρξει διάσπαση.
Όπως δηλώναμε και στο σχόλιο της 19/2/2019, ευθύς μόλις σημειωθεί η διάσπαση, θα τοποθετηθούμε στην αγορά, στις μετοχές που είχαμε αναφέρει.

 

 

Ένα θετικό στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης ήταν η αυξημένη αξία των συναλλαγών, κάτι που είναι απαραίτητο για να εκδηλωθεί η ανοδική κίνηση.
Το κυρίως θετικό όμως ήταν, η θετικότερη πορεία των μετοχών “υψηλής” κεφαλαιοποίησης σε σχέση με αυτές της μικρής κεφαλαιοποίησης. Αυτό είναι απόλυτα θετικό αφού, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη αξία συναλλαγών, δείχνει ότι στην αγορά εισέρχεται “καλύτερης ποιότητας” χρήμα, το οποίο κατευθύνεται προς τις μετοχές αυτές. Αυτό είναι το χρήμα που, αν αυξηθεί, θα οδηγήσει στην, άνοδο του Δείκτη.

 

FTSE υψηλής κεφαλαιοποίησης - FTSEM Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης

 


Θετική είναι η είδηση που μεταδόθηκε αργά το απόγευμα, μετά το κλείσιμο της αγοράς: "Κλείδωσαν" κατά τη μαραθώνια συνάντηση η οποία διήρκεσε 3,5 ώρες και τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχρηζαν διευκρινίσεων μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών σχετικά με το νέο νόμο Κατσέλη. Δείτε περισσότερα.

Ενδεχομένως, η εξέλιξη αυτή να αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη διευθέτηση του προβλήματος των "κόκκινων δανείων", κάτι που, όπως γράφαμε και στο τεύχος 203 του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, θα αποτελέσει την αφορμή για την εκκίνηση μίας καλύτερης φάσης στην αγορά. Άλλωστε, η πορεία των τραπεζικών μετοχών κατά το τελευταίο διάστημα, προϊδέαζε για κάτι τέτοιο.

 

Γενικός Δείκτης - Δείκτης Τραπεζών

 

 

Δείκτης Τραπεζών - Δείκτης Μικρής - Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης

 

Το “απόλυτο σύστημα”, μας οδήγησε έγκαιρα εκτός αγοράς (στις 15/5/2018, όταν ο ΓΔ βρισκόταν στις 790 μονάδες) και εντός των ημερών, θα μας ξανατοποθετήσει. Η κίνησή του, για μία ακόμη φορά, ήταν απόλυτα πετυχημένη.

Εάν αύριο υπάρξουν ενδείξεις ότι θα σημειωθεί ανοδική διάσπαση του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών, θα σταλεί έκτακτο email στους συνδρομητές της σελίδας.

 

 

 

Σχολιασμός της κίνησης της αγοράς

 

Με άνοδο 0,84% έκλεισε σήμερα, 21/2/2019, ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου, ο οποίος έκλεισε στις 677,17 μονάδες. Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε στα 59,74 εκατομμύρια ευρώ. Η καθαρή αξία ήταν 49,1 εκατ. ευρώ όσο και τα πακέτα έφτασαν τα 10,64 εκατ. ευρώ . Ο παραπάνω τζίρος κινείται κάτω απο τον μέσο όρο των τελευταίων 20 συνεδριάσεων (31,5 εκατομμύρια), αλλά και των τελευταίων 200 (37,2 εκατ. ευρώ).

 

Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΓΔ, βρίσκεται στις 690,26 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 0,71 μονάδες την ημέρα.

Προς το παρόν, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται πάνω από τον ΓΔ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 1,93% (με βάση την τιμή του ΓΔ). Παραμένει το σήμα “Εκτός Αγοράς” σε όλες τις παραλλαγές του συστήματος.

 

Δείτε το διάγραμμα σε link

 

Από τα (μπλε) links στο κάτω μέρος του πίνακα, δείτε τα σήματα των πράξεων και την εφαρμογή των παραλλαγών του "απόλυτου συστήματος" στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

 

 

Άνοδο 3,11% σημείωσε και ο Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ), ο οποίος έκλεισε στις 470,2 μονάδες. Ο Κινητός Μέσος Όρος (ΚΜΟ-200) του ΔΤΡ, βρίσκεται στις 625,63 μονάδες και υποχωρεί με ρυθμό 2,52 μονάδες την ημέρα. Βρίσκεται πάνω από τον ΔΤΡ και η μεταξύ τους απόσταση είναι 33,06% (με βάση την τιμή του ΔΤΡ). (Δείτε το σχετικό αρχείο)

 

Τα σήματα του "απόλυτου συστήματος" σε διάφορους δείκτες, έχουν ως εξής:

Απόλυτο Σύστημα στο Γενικό Δείκτη (ΓΔ)
Απόλυτο Σύστημα στον Τραπεζικό Δείκτη (ΔΤΡ)
Απόλυτο Σύστημα στον αμερικανικό δείκτη S&P 500
Απόλυτο Σύστημα στον γερμανικό δείκτη DAX
Απόλυτο Σύστημα στο ETF GREK
Σήματα του Απόλυτου Συστήματος σε διάφορους δείκτες (συνοπτικά)

 

Δείτε το τεύχος 203 του περιοδικού "Χ&Α"
(ζητήστε δωρεάν κωδικό εισόδου από το xa.eurocapital@gmail.com )