Χαρτοφυλάκιο "απόλυτου συστήματος" - Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

31 Μαρτίου 2019, 02:00 | Χ&Α - 205

Χαρτοφυλάκιο απόλυτου συστήματος: 5,86% από 26/2/2019

 

Στις 26/2/2019, η καμπύλη του Γενικού Δείκτη διέσπασε ανοδικά την καμπύλη του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών και, με βάση τα όσα είχαμε ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες, το εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών” τοποθετήθηκε στην αγορά με το σύνολο των μετρητών του.

Αγοράσαμε τις μετοχές των εταιριών Alpha Bank (ΑΛΦΑ), Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ), Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων (ΜΥΤΙΛ) και Fourlis Συμμετοχών (ΦΡΛΚ). Για κάθε μετοχή διατέθηκε το 25% του συνολικού διαθέσιμου κεφαλαίου (δηλαδή, € 2.500 για κάθε μετοχή).

Την ίδια μέρα ενεργοποιήσαμε και το εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο “Σταθερών Μηνιαίων Καταβολών”, το οποίο λειτουργεί με την σταθερή μηνιαία κατάθεση € 200, τα οποία τοποθετούνται στις τέσσερις παραπάνω μετοχές, την 1η μέρα κάθε μήνα.

 

Οι τέσσερις αυτές εταιρίες επιλέχθηκαν με προσοχή, ώστε: α) να είναι “επιθετικές”, β) να έχουν “προϊστορία” μεγάλων διακυμάνσεων, γ) να έχουν καλά θεμελιώδη τα οποία μπορούν να τις οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές και δ) να έχουν ικανοποιητική εμπορευσιμότητα.

 

Στο επόμενο διάστημα, θα παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις στην αγορά, από την οποία αναμένουμε να ανέβει. Παρακολουθούμε και τις εξελίξεις στις εταιρίες, ώστε να έχουμε άποψη γι’ αυτές, αλλά και για το ενδεχόμενο να εντοπίσουμε κάποια εταιρία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας, σ’ αυτή ή σε κάποια επόμενη φάση.

 

Η λειτουργία ενός χαρτοφυλακίου που βασίζεται στο “απόλυτο σύστημα” είναι απλή. Δε χρειάζεται πολλή παρακολούθηση, δε χρειάζονται ειδικές γνώσεις (τις οποίες βέβαια δε βλάπτει να αποκτούμε), ενώ έχουμε συγκεκριμένα σήματα για το πότε θα τοποθετηθούμε στην αγορά και για το πότε θα ρευστοποιήσουμε τις θέσεις μας.

 

Μετά το εντυπωσιακό αρχικό του ξεκίνημα, το χαρτοφυλάκιο αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα, κυρίως από την πτώση της ΑΛΦΑ, αλλά και την υστέρηση των υπολοίπων μετοχών. Όμως, με την άνοδο της αγοράς, αυτά θα ξεπεραστούν. Γενικά, αναμένουμε σημαντικά ανώτερη επίδοση σε σχέση με την άνοδο του Γενικού Δείκτη.

Από την 26/2/2019, ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει άνοδο κατά 4,12%. Το Χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος” ανέβηκε κατά 5,86%.

 

Δείτε τη σύνθεση και τα στοιχεία αποτίμησης του Χαρτοφυλακίου (εδώ). Δείτε το διάγραμμα της απόδοσής του (εδώ).

Σημειώνουμε ότι, η λειτουργία του Χαρτοφυλακίου βασίζεται στο “απόλυτο σύστημα συναλλαγών”, η λειτουργία του οποίου περιγράφεται στο βιβλίο “Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών - Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών” (δείτε εδώ).

 

Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: Με 97% εντός της αγοράς

 

Κατά το διάστημα από την κυκλοφορία του προηγούμενου τεύχους (4/3/2019) το εκπαιδευτικό Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν πραγματοποίησε κινήσεις και παραμένει στην αγορά έχοντας τοποθετήσει σε μετοχές ποσοστό 97% των κεφαλαίων του. Το Χαρτοφυλάκιο κινείται με βάση τη θεωρία του “Στροφέα”, όπως την αναπτύσσει στο βιβλίο του “Τεχνική Ανάλυση - το σύστημα του στροφέα” ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος.

Το σύστημα του “στροφέα” βασίζεται στα σημεία “Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών” και “Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών”, τα οποία ο συγγραφέας θεωρεί ως “κομβικά” για τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς. Η κινήσεις (αγορές και πωλήσεις) του Χαρτοφυλακίου πραγματοποιούνται όταν σχηματιστούν αυτά τα επίπεδα.

Το Χαρτοφυλάκιο ξεκίνησε τη λειτουργία του μέσα από τις σελίδες του eurocapital.gr στις 16/9/2002, με θεωρητικό ποσό € 30.000. Την ημέρα εκείνη, η τιμή του Γενικού Δείκτη ήταν 1.940,72 μονάδες. Τώρα, σχεδόν 16,5 χρόνια αργότερα, η αποτίμηση του Χαρτοφυλακίου φθάνει στο ποσό των 156.057,98 ευρώ και η τιμή του ΓΔ στις 721,37 μονάδες. Οι πράξεις του Χαρτοφυλακίου, προαναγγέλονται σε καθημερινά σχόλια του συγγραφέα, στα οποία επίσης σχολιάζεται η πορεία της αγοράς και εξετάζεται μία ομάδα μετοχών.

 

Δείτε τα στοιχεία αποτίμησης και το διάγραμμα απόδοσης του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου. Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε το χαρτοφυλάκιο για -δωρεάν- δοκιμαστικό διάστημα 10 ημερών, στείλε σχετικό email (xa.eurocapital@gmail.com).


Δείτε το βιβλίο “Τεχνική Ανάλυση - το σύστημα του στροφέα” (εδώ)