Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | «Ο πόνος της Ελλάδας βρίσκεται στους ισολογισμούς των τραπεζών»

«Ο πόνος της Ελλάδας βρίσκεται στους ισολογισμούς των τραπεζών»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Ο πόνος της Ελλάδας βρίσκεται στους ισολογισμούς των τραπεζών»

Ο πόνος της Ελλάδας βρίσκεται στους ισολογισμούς των τραπεζών, δηλώνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ΠΕΙΡ-5,10% Γιώργος Χατζηνικολάου, στη «Sueddeutsche Zeitung». Εάν δεν συμβεί κάποιο «ατύχημα», τότε μεσοπρόθεσμα ο τραπεζικός κλάδος θα αφήσει πίσω του την κρίση.

Υπό τον τίτλο «Καιρός για νέο ξεκίνημα» η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» φιλοξενεί άρθρο στο οποίο αναφέρεται αναλυτικά στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζηνικολάου, προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Τράπεζας Πειραιώς. Ο αρθρογράφος τον χαρακτηρίζει «εκπρόσωπο ενός κλάδου που απεικονίζει όσο κανένας άλλος την ελληνική μιζέρια σε αριθμούς».

«Ο πόνος της Ελλάδας βρίσκεται στους ισολογισμούς των τραπεζών», δηλώνει ο Χατζηνικολάου «και η θεραπεία θέλει χρόνο». «Για πρώτη φορά όμως από τα χρόνια της κρίσης το 2010, συντρέχουν λόγοι για συγκρατημένη αισιοδοξία», όπως λέει. Από το 2017 η οικονομία αναπτύσσεται, για φέτος η Κομισιόν αναμένει ανάπτυξη κατά 2,2%, όπως προκύπτει από πρόγνωσή της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. Η ανεργία μειώνεται και οι εξαγωγές αυξάνονται.

Η Ελλάδα μπορεί και πάλι να αναχρηματοδοτηθεί μόνη της στις κεφαλαιαγορές. Οι τέσσερις εναπομείνασες τράπεζες βάζουν προσεκτικά σε τάξη τους ισολογισμούς τους. Εάν δεν συμβεί κάποιο μεγάλο ‘ατύχημα', τότε μεσοπρόθεσμα ο τραπεζικός κλάδος θα αφήσει την κρίση πίσω του. Ο Γιώργος Χατζηνικολάου ανήκει στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την πορεία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Πηγή:www.naftemporiki.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text