Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στα 22 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Interamerican το 2018

Στα 22 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Interamerican το 2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στα 22 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της Interamerican το 2018

Στο νέο επιχειρησιακό μοντέλο με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στη συμβουλευτική ασφάλιση συνεχίζει να επενδύει η Interamerican, αξιοποιώντας την υψηλή λειτουργική κερδοφορία και τη διακριτή θέση της στην ασφαλιστική αγορά με συνολικό μερίδιο 8,9%.

Με βάση με τα αποτελέσματα του 2018, τα λειτουργικά κέρδη της προηγούμενης χρήσης διαμορφώθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Γιάννη Καντώρο, «η σταθερή κερδοφορία που δεν βασίζεται στα έσοδα από επενδύσεις, αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας». Τα συνολικά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 16,7 εκατ. ευρώ και επηρεάστηκαν από την αύξηση των προβλέψεων για τα προϊόντα ζωής και υγείας που πραγματοποίησε η εταιρεία, ενώ το τελικό αποτέλεσμα επιβάρυνε η πρόσθετη πρόβλεψη που υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει για παρακρατούμενους φόρους από το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων.

Σε επίπεδο εργασιών ο όμιλος αύξησε το παραγωγικό αποτέλεσμα κατά 1,9% και τα συνολικά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 353,9 εκατ. ευρώ έναντι 347,2 εκατ. ευρώ το 2017. Αναλυτικότερα, οι ασφαλιστικές εργασίες του κλάδου ζημιών αυξήθηκαν κατά 5,2% και τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου διαμορφώθηκαν στα 197,1 εκατ. ευρώ έναντι 187,3 εκατ. κατά το 2017, ενώ κατά 5% ενισχύθηκαν και οι ασφαλιστικές εργασίες του κλάδου υγείας, διαμορφώνοντας το ύψος των ασφαλίστρων στα 105,5 εκατ. ευρώ έναντι 100,5 εκατ. ευρώ κατά το 2017. Αντίθετα, πτωτικά κατά 13,6% κινήθηκαν οι ασφαλιστικές εργασίες του κλάδου ζωής και τα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 51,4 εκατ. ευρώ έναντι 59,4 εκατ. ευρώ το 2017. Στο σύνολο της αγοράς η Interamerican παρουσιάζει μερίδιο 11,9% στις ασφαλίσεις ζημιών (συμπεριλαμβανομένων των ετησίως ανανεούμενων ασφαλίσεων υγείας) και 5,4% στις ασφαλίσεις ζωής.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Interamerican κ. Γιάννη Καντώρο, «η μεγέθυνση της ασφαλιστικής πίτας και η διεύρυνση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης στη βάση της συμπληρωματικότητας με την κοινωνική, παραμένουν ζητούμενο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», που παρά τη δεκαετή κρίση και τις διαδοχικές αλλαγές τα χρόνια των μνημονίων, δεν έχει απαντήσει στις δημογραφικές προκλήσεις. Αν και σύμφωνα με τον κ. Καντώρο «η οικονομία δείχνει να έχει ισορροπήσει, η αναπτυξιακή δυναμική είναι ασθενής και η ευκαιρία για τις απαιτούμενες μεταρρυθμιστικές τομές έχει ατονήσει», αυξάνοντας τις προκλήσεις και για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, η συμμετοχή του οποίου ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει στα χαμηλότερα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Η στρατηγική της Interamerican με βάση και τις χθεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης είναι η μετεξέλιξη της εταιρείας στον απόλυτο «ψηφιακό ασφαλιστή». Υπηρεσίες όπως η Anytime, το car point, το καθετοποιημένο σύστημα υγείας Medisystem και το σύστημα υγείας bewell, δίνουν ευελιξία επιλογών αλλά και προστιθέμενη αξία στον πελάτη, διευρύνοντας παράλληλα τα παραδοσιακά όρια ασφάλισης με συστήματα υπηρεσιών και συνεργασιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, οι πληρωμές και αποζημιώσεις ανήλθαν στα 237,3 εκατ. ευρώ σε 418.056 περιπτώσεις και το ποσοστό παραπόνων υπήρξε αμελητέο. Με συνολικές επενδύσεις πάνω από 20 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη τριετία, ο σχεδιασμός της διοίκησης, μεταξύ άλλων ,περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη ιδιόκτητων υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας. Στρατηγικός στόχος παραμένει επίσης η ενίσχυση των καναλιών διανομής και η συνεργασία με τραπεζικό όμιλο, προοπτική που σύμφωνα με τον κ. Καντώρο, θα επιδιωχθεί να διευρυνθεί πέραν της συνεργασίας με την Τράπεζα Αττικής που ξεκίνησε πρόσφατα.

Πηγή:www.kathimerini.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text