Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ανοδική αντίδραση στην περιοχή των 730 μονάδων σημειώνει σήμερα, Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, ο ΓΔ

Ανοδική αντίδραση στην περιοχή των 730 μονάδων σημειώνει σήμερα, Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθόσον η άνοδος του ΓΔ είναι αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) μέτρια +0,70% (στις 733 μονάδες ενώ πριν μια ώρα είχε φτάσει τις 742 ή +2%), οι τζίροι είναι μέτριοι (53 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν επίσης διστακτικές ανοδικές αντιδράσεις στα χαμηλά 15 ημερών.

Στο γράφημα φαίνεται η ανίσχυρη μέχρις στιγμής ανοδική αντίδραση του ΓΔ η οποία δεν μας πείθει ότι αποτελεί ξεκίνημα επαναφοράς της αγοράς σε πλήρη ανοδική τάση. Θα θεωρήσουμε ότι μπορεί να γίνει αυτό, επαναφορά σε ανοδική τάση, αν καταρχήν ο ΓΔ ανακτήσει την μισή 10ήμερη μέχρις στιγμής διόρθωση ξεπερνώντας τις 752 μονάδες, ή, να το στρογγυλέψουμε, ξεπερνώντας τις 750 μονάδες.

Οσο λοιπόν  ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 750 μονάδων, εμείς θα θεωρούμε ότι κινδυνεύουμε να δούμε, λόγω πρόσφατης ισχυρής καθοδικής ορμής, και τις 700 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 45% με μετοχές και 55% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρήσει σε περιορισμένες πωλήσεις την επόμενη εβδομάδα αν ο ΓΔ αναστρέψει καθοδικά την σημερινή ανοδική αντίδραση.

Μετοχές

Στην παρούσα διαγραμματική φάση (ήπια ανοδική αντίδραση μετά από ισχυρή 10ήμερ πτώση) δεν έχουμε να παρατηρήσουμε πολλά σε κατιδίαν μετοχές.

Στην μέχρις στιγμής συνεδρίαση το πλάτος της αγοράς είναι ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 5 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΑΤΤ, ΠΡΟΦ, ΙΝΛΟΤ και ΟΛΠ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΔΕΗ, που σημειώνει πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Δύο μόνον μετοχές μας κάνουν σήμερα θετική εντύπωση, η ΕΤΕ, η μοναδική που σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους, και ο ΟΛΠ με μεγάλη άνοδο +4,60% και καλούς όγκους 10 χιλ τεμαχίων. Θα λέγαμε ότι είναι οι δύο leaders του ΧΑ κατά το τελευταίο δίμηνο.

Μετοχές με κλασσικό «κατασκευαστικό» σχηματισμό κινούμενες λίγο κάτω από έγκυρη αντίσταση : είναι ο ταλαίπωρος ΑΒΑΞ που τείνει τελευταία να ανανήψει,  και η χρήζουσα ιδιαιτέρως την προσοχή μας ΣΑΡ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει μόνον η ΕΤΕ και νέα χαμηλά οι, ΤΙΤΚ και ΠΛΑΘ.

Υπερπωλημένες μετοχές : με χθεσινό κλείσιμο ήταν οι, ΙΝΛΟΤ -26% από το υψηλό έτους 2019, ΔΕΗ -25%, ΙΝΤΚΑ -25%, ΠΛΑΘ -21%, ΑΛΦΑ -20%, ΠΕΙΡ -20% και ΑΤΤ -16%, όλες μετοχές ζημιογόνων κατά το 2018 εταιριών (εκτός της ΠΛΑΘ που απλά σημείωσε πτώση κέρδους).

O Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ εκλυόμενος από ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο +3% αυτή τη στιγμή ανακτώντας τις 600 μονάδες. Όμως θα πρέπει να ξεπεράσει τις 620 μονάδες (με ένα επιπλέον +3%) για να επανέλθει σε σχεδόν πλήρη ανοδική τάση.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, κανονικά κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text