Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μικρότερη αύξηση μ/κ στην Trastor

Μικρότερη αύξηση μ/κ στην Trastor

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μικρότερη αύξηση μ/κ στην Trastor

Ενίσχυση με 22,8 εκατ. - Στάση αναμονής της Wert Red για την ελληνική αγορά

Με μια απόφαση της τελευταίας στιγμής η αμερικανική εταιρεία Wert Red Sarl, βασικός μέτοχος της Trastor ΑΕΕΑΠ, υπαναχώρησε ως προς το ύψος της αύξησης κεφαλαίου. Η Trastor θα προχωρήσει τελικά στην παρούσα φάση σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 22,783 εκατ. ευρώ αντί 41,769 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά αποφασίσει το δ.σ., με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και τιμή ανά μετοχή 0,80 ευρώ, σε αναλογία 6 νέες για κάθε 17 παλαιές μετοχές.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕΕΑΠ ήταν προγραμματισμένη για τις 10 χθες το πρωί με βασικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου. Καθώς το δ.σ. της Trastor ενημερώθηκε αργά το βράδυ προχθές για την τελική απόφαση του βασικού μετόχου, μία ώρα πριν από τη συνέλευση ανακοινώθηκε η νέα πρόταση που θα κάνει το δ.σ. και η οποία, όπως αναμενόταν, τελικά εγκρίθηκε.

Η Wert Red Sarl, εταιρεία που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και ανήκει στην αμερικανική Varde Partners, η οποία είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων 12 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, διατηρεί το 56% της Trastor, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+3,08% το 39,4%. Η Varde Partners είναι μέτοχος και στη Lamda Malls της Lamda Development ΛΑΜΔΑ+0,62% έχει δηλαδή μια έκθεση στην Ελλάδα συνολικά της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Όπως εκτιμάται, η αμερικανική εταιρεία υπαναχώρησε ως προς το ύψος των χρημάτων που θα τοποθετήσει στην ΑΕΕΑΠ, συνεκτιμώντας τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς του real estate, μεγάλο μέρος των θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού σε αυτήν τη φάση τηρεί στάση αναμονής ως προς την Ελλάδα. Ειδικά ως προς τα ακίνητα θεωρείται ότι η όποια αύξηση των αξιών παρατηρείται αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες και οφείλεται κυρίως στην είσοδο funds που βρίσκουν την ευκαιρία και αγοράζουν σε χαμηλές τιμές, αλλά δεν πατά σε στέρεο έδαφος, γιατί δεν αυξάνονται οι επιχειρήσεις και η παραγωγικότητα. Ένας από τους «φόβους» που επίσης εκφράζεται είναι μια πιθανή ακυβερνησία, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Η Wert Red Sarl δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει τυχόν αδιάθετες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου που θα προχωρήσει. Στην αύξηση της ΑΕΕΑΠ θα συμμετέχει μέχρι το ποσοστό που της αναλογεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Η γ.σ. της ΑΕΕΑΠ χθες έλαβε επίσης απόφαση για την εξαγορά τεσσάρων εμπορικών ακινήτων που ανήκουν σε θυγατρική της Πειραιώς έναντι 11,3 εκατ. ευρώ. T.Hγ.

Πηγή:www.naftemporiki.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text