Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σε Καναδά και Κίνα τα παγωτά Κρι Κρι

Σε Καναδά και Κίνα τα παγωτά Κρι Κρι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε Καναδά και Κίνα τα παγωτά Κρι Κρι

Για τον μακρινό Καναδά ξεκινά την επόμενη εβδομάδα το πρώτο φορτίο παγωτών Κρι  Κρι, ενώ στην επίσης μακρινή Κίνα απεστάλη πριν από λίγες ημέρες επίσης το πρώτο φορτίο επώνυμων παγωτών της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας. Περαιτέρω ώθηση, εξάλλου, στην Κρι  Κρι, η οποία έτσι κι αλλιώς ακολουθεί αδιάλειπτα ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να δώσει και η συνεργασία της με τη Lidl στην κατηγορία του γιαουρτιού, συνεργασία η οποία για την ελληνική αγορά έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» θα επεκταθεί στη συνέχεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου δραστηριοποιείται η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά της Κίνας, η διοίκηση της εταιρείας «βλέπει» σημαντική προοπτική, πάντα για την κατηγορία του παγωτού και για τον λόγο αυτό θα δώσει το «παρών» στη μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL China που θα πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη από τις 14 έως τις 16 Μαΐου 2019. Στην καναδική αγορά, από την άλλη, η Κρι Κρι θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τη ζήτηση που έχουν προϊόντα ελληνικής προέλευσης στις μεγάλες ελληνικές κοινότητες της χώρας αυτής της Βόρειας Αμερικής. Η εξαγωγική δραστηριότητα σε Κίνα και Καναδά περιορίζεται αποκλειστικά στην κατηγορία του παγωτού, καθώς πρόκειται για προϊόν με μεγάλη διάρκεια ζωής, περί τα δύο έτη, σε αντίθεση με το γιαούρτι, οι εξαγωγές του οποίου σε μακρινές χώρες κρίνεται οικονομικά ασύμφορη.

Στους στόχους της εταιρείας για το 2019, όπως αυτοί παρουσιάστηκαν κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της Κρι Κρι της χρήσης του 2018, περιλαμβάνεται η περαιτέρω ενίσχυση των μεριδίων της, η επέκταση σε νέες κατηγορίες γιαουρτιού  (ήδη η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία έχει τοποθετήσει πρόσφατα στην αγορά βρεφικό γιαούρτι) και η συνέχιση των προσπαθειών για την ανάκαμψη συνολικά της εγχώριας αγοράς γιαουρτιού, η οποία επί σειράν ετών ακολουθεί καθοδική πορεία.

Στην κατηγορία του παγωτού η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τα σημεία πώλησης, ποντάροντας και στα νέα προϊόντα που έχει ήδη τοποθετήσει στην αγορά, όπως είναι για παράδειγμα τα «Παγωτογεμιστά σοκολάτα», αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κρι Κρι με τη βιομηχανία μπισκότων «Παπαδοπούλου».

Σε ό,τι αφορά τις αγορές εκτός Ελλάδος, η διοίκηση της Κρι Κρι εκτιμά περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων γιαουρτιού στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν κρύβει την ανησυχία της για τους όρους με τους οποίους θα γίνει τελικά το Brexit. Ενδεχόμενη επιβολή τελωνειακών ελέγχων ή δασμών εισαγωγής εκτιμάται ότι θα επιδείνωνε την ανταγωνιστική θέση της Κρι Κρι στη βρετανική αγορά, επιδρώντας αρνητικά στον τζίρο και στα κέρδη της. Σε ό,τι αφορά το παγωτό, εκτός από την έναρξη εξαγωγών σε Κίνα και Καναδά, η εταιρεία επεκτείνει υφιστάμενες συνεργασίες για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ενώ θα προβεί σε στοχευμένες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Το 2018, η Κρι Κρι είχε κύκλο εργασιών 94,2 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 19% σε σύγκριση με το 2017, τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 16,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 41%, ενώ τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 10,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 38%.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text