Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί της Folli Follie

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί της Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί της Folli Follie

Στην εκτέλεση της συντηρητικής κατάσχεσης έως του ποσού 1,8 εκατ.ευρώ προχώρησαν οι 56 μικρομέτοχοι. Στα όρια της η ρευστότητα της εταιρίας. «Διασπορά» των κεφαλαίων που εισπράχθηκαν από την πώληση διαμερίσματος σε θυγατρικές του ομίλου.

Στη δέσμευση λογαριασμών της εταιρίας Folli Follie προχώρησε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει.

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα 56 μικρομετόχων που εκπροσωπήθηκε από την ΕΕΕ πέτυχε στις 23 Απριλίου 2019 την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τόσο της εταιρίας, καθώς και άλλων εννέα φυσικών προσώπων, δηλαδή των Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτης Κουτσολιούτσου, όπως επίσης και των Εμμανουήλ Ζαχαρίου, Ειρήνης Νιώτη, Γιώργου Αλαβάνου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ζαχαρία Μαντζαβίνου (που υπήρξαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FF) αλλά και κατά του κ.Γιώργου Βαρθαλίτη, του ορκωτού λογιστή, που υπέγραφε τις «άκυρες» λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης για το 2017.

Η ρευστότητα

Υπενθυμίζεται ότι η ρευστότητα της εταιρίας παραμένει οριακή, όσο συρρικνώνεται η εμπορική της δραστηριότητα. Οι δε ενέσεις μετρητών από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων δεν αποτελούν αποφασιστικό παράγοντα ενίσχυσης της εταιρίας.

Η εταιρία έχει ολοκληρώσει την πώληση ενός ελικοπτέρου έναντι ποσού που εκτιμάται ότι άγγιξε το 1-1,5 εκατ.ευρώ, και την πώληση διαμερίσματος στο Χόνγκ Κόνγκ έναντι 13 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του euro2day.gr, μικρό μέρος του ποσού από την πώληση του εν λόγω ακινήτου κατέληξε στα ταμεία της μητρικής Folli Follie (της οποίας λογαριασμοί δεσμεύτηκαν), καθώς κεφάλαια κατευθύνθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε άλλες θυγατρικές εταιρίες του ομίλου.

Πηγή:www.euro2day.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text