Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αξιόλογη ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται σήμερα (Τρίτη, 14 Μαΐου 2019) μετά την ισχυρή διόρθωση αρχών Μαίου

Αξιόλογη ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται σήμερα (Τρίτη, 14 Μαΐου 2019) μετά την ισχυρή διόρθωση αρχών Μαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από βαθιά 5νθήμερη διόρθωση 50 μονάδων ή -6,50% ή -7% από κορυφή μέσων Απριλίου, σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.40 μμ) ικανοποιητική άνοδο +1,20% (στις 633 μονάδες) με αυξημένο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ηπιότερες ανοδικές αντιδράσεις στους ευρωπαικούς δείκτες (πχ DAX +0,60%) που και αυτοί είχαν βρεθεί χθες σε χαμηλά 4 εβδομάδων.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι η σημερινή άνοδος του ΓΔ από μεσοπρόθεσμη σκοπιά δεν είναι εντυπωσιακή, όμως τα θετικά στοιχεία είναι, οι σημερινοί μεγάλοι ανοδικοί όγκοι και ακόμα περισσότερο, τα νέα υψηλά έτους στον OBV (δείκτης συσσωρεύσεων/διανομών) που δείχνει ότι δεν έγιναν σοβαρές διανομές κατά την διάρκεια της διόρθωσης.

Είναι νωρίς να κρίνουμε αν η σημερινή άνοδος είναι μια συνηθισμένη αναπήδηση κατά μήκος καθοδικής τάσης ή αν αποτελεί την απαρχή ισχυρού ανοδικού κύματος που θα φέρει τον ΓΔ σε νέα υψηλά έτους άνω των 800 μονάδων.

Εμείς για να επαναφέρουμε τα bullish αισθήματά μας απαιτούμε καταρχήν από τον ΓΔ να ανακτήσει το μισό της μέχρι τούδε διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 748 μονάδες, ή να το στρογγυλέψουμε, πάνω από τις 750 μονάδες.  Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 750 μονάδων, η απειλή βύθισης στις 700 μονάδες θα είναι ορατή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου με 2/3 μετρητά και 1/3 μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την αισθητή άνοδο του ΓΔ +1,20%, μόνον το 55% των  μετοχών που παρακολουθούμε κινούνται θετικά και μόνον οι τρεις τραπεζικές ΕΤΕ, ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με  μια, την ΙΝΛΟΤ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι οι ΕΤΕ και ΠΕΙΡ, που σημειώνουν ανόδους +5% και +7% αντίστοιχα και με μεγάλους όγκους ρεκόρ μηνός Μαίου. Ωστόσο, εμείς δεν κάνουμε σκέψεις να τις αγοράσουμε, όχι μόνον διότι η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι καθοδική αλλά και διότι δεν εμπιστευόμαστε μετοχές εταιριών που δεν τόλμησαν να δημοσιεύσουν αποτελέσματα 2018.

Σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων/ στηρίξεων δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα η ΕΤΕ και νέα χαμηλά έτους οι, ΙΝΛΟΤ, ΤΙΤΚ και ΠΛΑΘ. Είναι λίγο παράξενο στη σημερινή ημέρα ανοδικής αντίδρασης οι μετοχές σε νέα υψηλά να είναι λιγότερες των μετοχών σε νέα χαμηλά.

Η διόρθωση -7% του ΓΔ από την κορυφή μέσων Απρίλη δεν προκάλεσε εμφάνιση υπερπωλημένων μετοχών. Εξαιρώντας τις τραπεζικές, οι μόνες μετοχές που μπορεί να θεωρηθούν υπερπωλημένες είναι σε τιμές χθεσινών κλεισιμάτων οι, ΙΝΛΟΤ -30% από το υψηλό Απρίλη, ΔΕΗ -29%, ΙΝΤΚΑ και ΠΛΑΘ -24%. Ελαφρά υπερπωλημένες στα χθεσινά κλεισίματα είναι οι, ΒΙΟ, ΑΝΕΜΟΣ -14% από υψηλό κλείσιμο Απρίλη, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤ -13%, ΓΕΚΤ -12%, ΜΟΗ -11% και ΕΛΧΑ -10%.

Τέλος, ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ κερδίζει αυτή τη στιγμή +3,80% ανακτώντας τις 600 μονάδες και σχεδόν το 33% της από μέσα Απρίλη διόρθωσης.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text