Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ οδεύει σήμερα (Τετ, 15/5/2019) προς νέα χαμηλά 5 εβδομάδων, κοντά στις 720 μονάδες

Ο ΓΔ οδεύει σήμερα (Τετ, 15/5/2019) προς νέα χαμηλά 5 εβδομάδων, κοντά στις 720 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μετά το χθεσινό ανοδικό διάλλειμα η αγορά επανέρχεται σήμερα σε μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση με τον ΓΔ (-0,80%, στις 725 μονάδες, στις 4.00 μμ με μέτριο τζίρο, κοντά στα 55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) να σημειώνει νέα χαμηλά 5 εβδομάδων ενώ την ίδια συμπεριφορά, των νέων χαμηλών μήνα, εμφανίζουν πολλά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στο γράφημα του ΓΔ διακρίνουμε την επόμενη περιοχή αντιστάσεων (περιοχή 5 τοπικών πυθμένων) γύρω από τις 700 μονάδες . Ελπίζουμε εκεί να κρατηθεί ο ΓΔ, αν και η πορεία του θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω του μέσου άξονα των 750 μονάδων της 30ήμερης διακύμανσής του Α-Β, εμείς θα τρέφουμε μάλλον bearish συναισθήματα και θα κρατούμε μικρές μετοχικές θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου με 1/3 σε μετοχές και 2/3 σε μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή απόλυτα αρνητικό με τα 7/8 των μετοχών να κινούνται πτωτικά και το 1/8 ανοδικά ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟ, ΟΛΠ, ΕΛΠΕ και ΜΥΤΙΛ, χάνουν χειρότερα του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΡΟΦ, που κερδίζει περισσότερο του +3%.

Σε τόσο άσχημη συνεδρίαση σαν την σημερινή εμφανίζεται και μια «μετοχή της ημέρας», η ΠΡΟΦ που κερδίζει περίπου +6% με μεγάλο τζίρο άνω των 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Δεν ξέρουμε πόσες εργολαβίες έχει πάρει από το εξωτερικό η εταιρία αλλά το γράφημα δείχνει ότι η μετοχή «πετάει» με ορμή για ψηλότερα κόντρα στην γενική διόρθωση.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης – χαμηλού τριμήνου δίνουν οι, ΓΕΚΤ, ΕΛΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ, όλες τους σημαντικές μετοχές.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα πωλήσεων οι, ΜΙΓ, ΙΝΤΚΑ, ΑΝΕΜΟΣ και ΔΕΗ.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνει μόνον η ΠΡΟΦ ενώ νέα χαμηλά ιδίας περιόδου σημειώνουν οι, ΙΝΛΟΤ, ΒΙΟ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤ, ΓΕΚΤ, ΟΠΑΠ και ΠΛΑΘ. Η σχέση 1 προς 7 δείχνει ότι μπαίνουμε σε bear market.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ιδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text