Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Ζωηρό ενδιαφέρον για τα «αποκαλυπτήρια» της Εθνικής

Ζωηρό ενδιαφέρον για τα «αποκαλυπτήρια» της Εθνικής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ζωηρό ενδιαφέρον για τα «αποκαλυπτήρια» της Εθνικής

Τις βασικές πτυχές του 3ετούς σχεδίου μετασχηματισμού της Eθνικής Τράπεζας, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε στις αρχές του 2019 και στηρίζεται στην αύξηση των χορηγήσεων, την μείωση του κόστους, την αλλαγή βασικών παραμέτρων με στόχο την καλύτερη αξιολόγηση των εργαζομένων αλλά και την ενίσχυση της διαφάνειας σε νευραλγικές επιτροπές, θα παρουσιάσει στους επενδυτές σήμερα η διοίκηση της Eθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο.

Πληροφορίες από την βρετανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι έχει καταγραφεί ζωηρό ενδιαφέρον από τους επενδυτές, τους αναλυτές και τους fund managers και εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα είναι ικανοποιητική.

Με βάση τις ίδιες πηγές, πλην του σχεδίου μετασχηματισμού, ο διευθύνων σύμβουλος της Eθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς και ο πρόεδρος της Κώστας Μιχαηλίδης θα δώσουν το χρονοδιάγραμμα για την πώληση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς οι σύμβουλοι έχουν ξεκινήσει τις επαφές με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές ή στρατηγικούς επενδυτές – σε περίπτωση IPO.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το αργότερο έως το τέλος του 2019.

Μια ακόμη ανακοίνωση που αναμένεται να κάνει η διοίκηση της Eθνικής Τράπεζας αφορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη διατήρηση στο άρμα του ομίλου της θυγατρικής στη Βόρεια Μακεδονία, της Stopanska.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της τράπεζας είχε υποβάλλει εδώ και μήνες το σχετικό αίτημα στις εποπτικές αρχές και στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) και φέρεται να έλαβε το πράσινο φως.

Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν και για τον προτιμητέο επενδυτή όσον αφορά στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, με εξασφαλίσεις, ύψους 900 εκατ ευρώ, το γνωστό Symbol.

Στο μέτωπο της μείωσης του κόστους, τα στελέχη της τράπεζας θα προτάξουν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο την αποχώρηση 2.000 εργαζομένων, το οποίο βγήκε στον… αέρα την Δευτέρα αλλά και τις κινήσεις με στόχο τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό του ομίλου.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text