Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί ούτε σήμερα (Παρ, 17/5/2019) να απαγκιστρωθεί από τα χαμηλά 40ημέρου των 720-730 μονάδων

Ο ΓΔ δεν μπορεί ούτε σήμερα (Παρ, 17/5/2019) να απαγκιστρωθεί από τα χαμηλά 40ημέρου των 720-730 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ δεν μπορεί ούτε σήμερα (Παρ, 17/5/2019) να απαγκιστρωθεί από τα χαμηλά 40ημέρου των 720-730 μονάδων

Ελαφρώς απογοητευτική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν μπορεί να βαστήξει τις 732 μονάδες που είχε πετύχει το μεσημέρι υποχωρώντας αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) στις 727 μονάδες (+0,10% από το χθεσινό κλείσιμο) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ παρόμοιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι κύριοι ξένοι δείκτες που ενώ χθες είαν ανακτήσει μεγάλο μέρος της καθίζησης αρχών Μαίου, σήμερα ξαναγύρισαν καθοδικοί.

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η αδυναμία του ΓΔ που κινείται εδώ και 5-6 μέρες κοντά στα χαμηλά 30-40 ημερών κινδυνεύοντας να καταπέσει στην σημαντική στήριξη 5-6 πυθμένων της περιοχής των 700±10 μονάδων.

Ωστόσο, μας κάνει θετική εντύπωση η σταθερότητα του δείκτης συσσωρεύσεων/διανομών OBV που δείχνει ότι κατά την τρέχουσα διόρθωση δεν υφίστανται αξιόλογες διανομές.

Θα εγκαταλείπαμε τις ανησυχίες μας μόνον αν ο ΓΔ ανακτούσε το 50% της βύθισης αρχών Μαίου κλείνοντας πάνω από τις 750 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά τα 2/3 με μετρητά και 1/3 μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στις δεικτοβαρείς ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ο λόγος ανοδικών/καθοδικών μετοχών είναι μικρότερος της μονάδας ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3% καθιστώντας την συνεδρίαση σαν αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας . Με κριτήριο την μεταβολή τιμής, τους όγκους και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου, δεν δίνει καμία μετοχή ενώ αντίστροφο σήμα πώλησης δίνει η ΙΝΤΚΑ.

Τείνει να δώσει τέτοιο σήμα αγορών ο ΣΑΡ και τέτοιο σήμα πωλήσεων ο ΑΝΕΜΟΣ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνει σήμερα μόνον μια μετοχή, η σημαντική ΕΕΕ. Εχουμε παρατηρήσει ότι όταν η σχετική ισχύς ΕΕΕ/ΓΔ ανεβαίνει τότε κινδυνεύουμε από γενική πτώση καθώς οι ξένοι επενδυτές που διατηρούν σταθερή έκθεση σε Ελλάδα φοβούμενοι καθοδικό ρεύμα πουλούν γενικά ελληνικές μετοχές και αγοράζουν την πασίγνωστη για την σταθερότητά της ΕΕΕ.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΕΛΛ, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, ΓΕΚΤ, ΒΙΟ, ΙΝΤΚΑ και ΕΛΛΑΚΤ.

Ο ΔΤΡ χάνει τις 600 μονάδες, αν χάσει και τις 580, η μεσοπρόθεσμη τάση θα γίνει καθοδική και αν χάσει και τον πυθμένα των 530, τότε  θα γίνει καθοδική και η σημαντική μεσομακροπρόθεσμη τάση.

Υπερπωλημένες μη-τραπεζικές μετοχές : Διακρίνουμε τις ΙΝΛΟΤ -35% από το υψηλό Απριλίου, ΔΕΗ -30%, ΙΝΤΚΑ -28%, ΠΛΑΘ -26%, ΦΡΛΚ -16%, ΒΙΟ -16% και ΕΛΛΑΚΤ -15%.  Εμείς, βάσει ιστορικών παρατηρήσεων θα θεωρούσαμε σαν ελκυστικές υπερπωλημένες μετοχές όποια έχανε περισσότερο του -30% από υψηλό Απριλίου. Και αυτή τη στιγμή είναι μόνον οι προβληματικές ΔΕΗ και ΙΝΛΟΤ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 20/5/19 την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text