Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι σηματοδοτεί η απορρόφηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος από την Ελλάκτωρ

Τι σηματοδοτεί η απορρόφηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος από την Ελλάκτωρ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι σηματοδοτεί η απορρόφηση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος από την Ελλάκτωρ

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Σημαντικά οφέλη τόσο για την Ελλάκτωρ όσο και για την ΕΛΤΕΧ Άνεμος παρουσιάζει η συγχώνευση δια απορρόφησης της τελευταίας από τον κατασκευαστικό όμιλο, όπως ανέφεραν, χθες, οι επικεφαλής του, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και Γιώργος Προβόπουλος κατά την έκτακτη γενική συνέλευση.

Το επενδυτικό πλάνο της ΕΛΤΕΧ Άνεμος περιλαμβάνει πέντε νέα, υπό κατασκευή, έργα συνολικής εγκατεστημένος ισχύος 195,6 MW, με το στόχο να είναι αυτά να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019. Ταυτόχρονα, έργα 86 MW είναι έτοιμα προς κατασκευή και 377 MW έργων ΑΠΕ (κυρίως Αιολικά Πάρκα) βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Υπό την ομπρέλα της Ελλάκτωρ, όπως έγινε γνωστό, χθες, θα διευρυνθεί η δραστηριότητα της ΕΛΤΕΧ Άνεμος εκτός Ελλάδας, ενώ η συγχώνευση θα επιτρέψει τη βελτίωση της ρευστότητας και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της (συγχωνευθείσας) εταιρείας.

Η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει και το free cash flow, όπως και την μελλοντική απόδοση κεφαλαίων της Ελλάκτωρ, με τις συνέργειες, που θα επιτευχθούν σε επίπεδο χρηματοοικονομικού κόστους, διαχειριστικών εξόδων και φορολογικών πλεονεκτημάτων να αναμένεται ότι θα επηρεάσουν άμεσα το τελικό αποτέλεσμα του ομίλου. Άλλωστε, η εταιρεία εμφάνισε το 2018 καθαρή κερδοφορία 16,2 εκατ. ευρώ (+65,8%, σε σχέση με το 2017.)

Όπως ανέφερε, χθες, ο κ. Καλλιτσάντσης, "η υπερψήφιση της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και μάλιστα με ποσοστό 100%, καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν οι μέτοχοι στη συνεισφορά της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου Ελλάκτωρ. Πολύ περισσότερο, επιβεβαιώνει πως ήταν μία πρόταση δίκαιη για τα συμφέροντα των μετόχων και ως προς τους όρους της, αλλά και ως προς τις προοπτικές της.”

Άλλωστε, όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της Ελλάκτωρ, στην τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και αναλυτές τον περασμένο Ιανουάριο, η συγχώνευση αναμένεται να δημιουργήσει οφέλη σε τρεις άξονες: πρώτον, θα ενισχύσει την ανάπτυξη της Άνεμος σε διεθνείς αγορές, με δεδομένη την ισχυρή διεθνή παρουσία και εμπειρία της Ελλάκτωρ σε περισσότερες από 25 χώρες, θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο σχήμα με βελτιωμένες δυνατότητες πρόσβασης σε νέες δεξαμενές χρηματοδότησης και θα δημιουργήσει συνέργειες που αποτιμώνται σε οφέλη της τάξης των 45 εκατ. ευρώ.

ΑΜΚ ύψους 38,3 εκατ. ευρώ

Στο διαδικαστικό σκέλος της συγχώνευσης δι’ απορρόφησης, προβλέπεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ κατά 38,3 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 37,2 εκατ. νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,03 ευρώ η καθεμία.

Ποσό ύψους 8,8 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί με την εισφορά του ονομαστικού κεφαλαίου της ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ, που θα απομείνει μετά τη διαγραφή, λόγω συγχύσεως, της συμμετοχής της εταιρείας στην ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, ποσού 15.996.000 ευρώ συνέπεια της συγχώνευσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελλάκτωρ.

Επίσης, το υπολειπόμενο ποσό 29,5 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί με κεφαλαιοποίηση τμήματος του λογαριασμού "Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" της Ελλάκτωρ. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ θα ανέλθει σε 220,7 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 214,2  εκατ. κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,03 ευρώ εκάστη.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text