Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Μετά τη Huawei και η Hikvision μπαίνει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Μετά τη Huawei και η Hikvision μπαίνει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μετά τη Huawei και η Hikvision μπαίνει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Ακόμη μία κινεζική εταιρεία, η Hikvision Digital Technology ενδέχεται να μπει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ, χάνοντας την πρόσβαση ή αντιμετωπίζοντας περιορισμούς στην αγορά αμερικανικής τεχνολογίας, σύμφωνα με τους News York Times.

Στον απόηχο της είδησης, οι μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Σενζέν κινεζικής εταιρείας Hikvision Digital Technology Co Ltd, μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες συστημάτων βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο, υποχωρούν κατά 10% σήμερα.

Σε μια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, οι ΗΠΑ έβαλαν τη Huawei στη μαύρη λίστα των εμπορικών συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα, απαγορεύοντας ουσιαστικά στις επιχειρήσεις να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εργαλείων τηλεπικοινωνιακού δικτύου παγκοσμίως.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Huawei για δραστηριότητες αντίθετες με την εθνική ασφάλεια, κάτι που αρνείται η κινέζικη εταιρεία. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση Trump χορήγησε στην εταιρεία άδεια να αγοράσει προϊόντα από την Ουκρανία μέχρι τις 19 Αυγούστου για να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση στους πελάτες.

Από τη μεριά της η Huawei αναφέρει ότι μπορεί να εξασφαλίσει μια σταθερή αλυσίδα εφοδιασμού με εξαρτήματα χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ.

«Ακόμη και αν οι ΗΠΑ σταματήσουν τις πωλήσεις, εμείς μπορούμε να το διορθώσουμε μέσω άλλων προμηθευτών», ανέφερε ένα στέλεχος του Hikvision, ο ποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να προσθέσει στη μαύρη λίστα εκτός από τη Hikvision, την εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ασφαλείας Zhejiang Dahua Technology και πολλές άλλες εταιρείες που ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί. Ένας υπάλληλος του τμήματος επενδύσεων τηε Dahua αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προέτρεψε την Τετάρτη τις ΗΠΑ να παράσχουν ένα δίκαιο περιβάλλον για τις κινεζικές επιχειρήσεις, ύστερα από τις εκθέσεις που θα μπορούσε να αναφέρει η Hikvision στη μαύρη λίστα.

«Πρόσφατα εκδηλώσαμε επανειλημμένα την άποψη της Κίνας να αντιταχθεί στην κατάχρηση της εθνικής εξουσίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να προκαταλάβει και να καταστείλει τις εταιρείες άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου. Η Κίνα απαιτεί από τις εταιρείες της να συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα όταν επενδύουν στο εξωτερικό, αλλά «ζητάμε ταυτόχρονα από άλλες χώρες να προσφέρουν κινεζικές επιχειρήσεις δίκαιη και αμερόληπτη μεταχείριση», πρόσθεσε.

Πηγή: www.liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text