Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επένδυση στη Μύκονο δρομολογεί η Grivalia Hospitality

Επένδυση στη Μύκονο δρομολογεί η Grivalia Hospitality

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επένδυση στη Μύκονο δρομολογεί η Grivalia Hospitality

Στην υλοποίηση επένδυσης προϋπολογισμού 46,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος 5 αστέρων στη Μύκονο θα προχωρήσει η Grivalia Hospitality, στην οποία η Eurobank διατηρεί συμμετοχή έπειτα από τη συγχώνευσή με απορρόφηση της Grivalia Properties AEEAΠ.

Η επένδυση που έχει ήδη λάβει το πράσινο φως έπειτα από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 100 περίπου στρεμμάτων στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κοινή επένδυση της εταιρείας Frontisa Ltd. σε συνεργασία με την Grivalia Hospitality που αφορά στην κατασκευή 150 πολυτελών βιλών.

Πρόκειται για την πρώτη, σημαντικού ύψους και έκτασης, επένδυση που υλοποιεί η Grivalia Hospitality στη Μύκονο, σε μια περίοδο όπου έχουν δρομολογηθεί αντίστοιχα μεγάλα projects στο νησί των Κυκλάδων.

Η εταιρεία στην οποία η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management Limited, ο επενδυτικός βραχίονας της Prudential Group σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη, ελέγχει ποσοστό 50%, είχε αναζητήσει το προηγούμενο διάστημα επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, προχωρώντας στην επίτευξη σημαντικών συμφωνίων.

Μεταξύ άλλων έχει αποκτήσει 80% της Ναυσικά Α.Ε. που έχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας (ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ) μέχρι το 2081.

Στο ακίνητο κατά το παρελθόν λειτουργούσε το φημισμένο ξενοδοχείο "Αστέρια”, το οποίο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί πλήρως σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο υπό τη διαχείριση πολύ γνωστής διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Το επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει ξενοδοχείο 400 κλινών και καταστήματα εστίασης, χώρους αναψυχής και κέντρα διασκέδασης θα μεταμορφώσει την έκταση των 285 στρεμμάτων των πρώην "Αστεριών Γλυφάδας”

Προ έτους, εξαγόρασε τη ξενοδοχειακή μονάδα Meli Palace στην Κρήτη, το πρώτο ξενοδοχείο σε λειτουργία που εντάχθηκε στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της. Το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα που διαχειρίζεται η Grecotel βρίσκεται σε παραθαλάσσια έκταση στα Μάλια Κρήτης και διαθέτει 158 δωμάτια.

Στο χαρτοφυλάκιό της Grivalia Hospitality περιλαμβάνεται επίσης το υπερπολυτελές συγκρότημα Amazoe στo Πόρτο Χέλι, καθώς και το διατηρητέο κτίριο που στέγαζε το ιστορικό εστιατόριο "Όλυμπος Νάουσα" στην Θεσσαλονίκη, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, που μετατρέπεται σε boutique ξενοδοχείο.

Η εταιρεία ελέγχει επίσης το 60% της εταιρείας που υλοποιεί επένδυση στο Pearl Island, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά, 13.230 στρ., στο Αρχιπέλαγος Las Perlas του Παναμά, όπου μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα Ritz Carlton Reserve.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text