Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Το Πλαίσιο "μπαίνει" στις λευκές συσκευές

Το Πλαίσιο "μπαίνει" στις λευκές συσκευές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το Πλαίσιο "μπαίνει" στις λευκές συσκευές

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

Την απόφαση της εταιρείας Πλαίσιο να εισέλθει και στην αγορά των λευκών συσκευών (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία), ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εισηγμένης ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της.

Αν και παραμένει άγνωστος ο χρόνος εισόδου σε αυτή την κατηγορία δεν αποκλείεται αυτό να γίνει μέσα στο Καλοκαίρι με την πιλοτική τοποθέτησή τους σε μεγάλα καταστήματα του δικτύου σε πρώτη φάση των λευκών συσκευών.

Εκτός από τις κλασικές λευκές συσκευές στα σχέδια της Πλαίσιο, που συμπληρώνει εφέτος μισό αιώνα ζωής, όπως είπε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κ. Γεράρδος, είναι και οι έξυπνες λευκές συσκευές που σήμερα μπορεί να αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% της αγοράς στο μέλλον όμως θα είναι το 50%.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε πως η εταιρεία την τελευταία δεκαετία ακολουθούσε "στρατηγική ενεργητικής άμυνας” με προτεραιότητα την ισχυρή ρευστότητα και την κερδοφορία και όχι τα μερίδια όπως ανέφερε.

Το αναπτυξιακό πλάνο του Ομίλου ξεκίνησε ήδη από το 2018 στη διάρκεια του οποίου έγιναν επενδύσεις 7,5 εκατ. ευρώ και θα συνεχιστεί το 2019 όπου θα γίνουν επιπλέον επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ στους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του 2019, είναι και το λανσάρισμα του "Μήνα-Μήνα", τρόπου πληρωμής που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα, το οποίο αποτελεί μία σημαντική υπηρεσία για τους πελάτες της Πλαίσιο.

Πέρυσι οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 309 εκατ. ευρώ από 286 εκατ. ευρώ το 2017, βελτιωμένες κατά 8%, ενώ τα Κέρδη Προ Φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 6,1 εκατ. ευρώ. Στα της γενικής συνέλευσης, το σώμα των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,7 ευρώ ανά μετοχή και την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% με εύρος τιμής από 2,5 έως 7 ευρώ ανά μετοχή.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text