Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΣΙΔΜΑ: Σε δύο μήνες η αποτίμηση για το deal με Μπήτρο

ΣΙΔΜΑ: Σε δύο μήνες η αποτίμηση για το deal με Μπήτρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΣΙΔΜΑ: Σε δύο μήνες η αποτίμηση για το deal με Μπήτρο

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Την ευκαιρία να παρουσιάσει στους μετόχους τις πτυχές του μνημονίου κατανόησης που υπεγράφη με την  Μπήτρος και τις πιστώτριες τράπεζες, είχε χθες η διοίκηση της ΣΙΔΜΑ κατά την τακτική ΓΣ της εισηγμένης.

Η συμφωνία αφορά στην απορρόφηση του λειτουργικού κομματιού της Μπήτρος, δηλαδή τη μεταλλουργική δραστηριότητα και ό,τι έχει σχέση με πελατεία και αποθέματα, ανέφερε η διοίκηση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι μέτοχοι της Μπήτρος θα αποκτήσουν συμμετοχή στη ΣΙΔΜΑ, ενώ η σχέση ανταλλαγής θα εξαρτηθεί από τις τελικές αξιολογήσεις αλλά και από τις δανείστριες τράπεζες (συστημικές, Attica Bank και HSBC).

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι δύο εκτιμητές αναμένεται να οριστούν εντός των επόμενων ημερών, ενώ οι αποτιμήσεις που θα καθορίσουν και την ακριβή σχέση ανταλλαγής αναμένονται εντός διμήνου.

Η διαδικασία όταν ολοκληρωθεί θα έχει ως αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια της ΣΙΔΜΑ να γίνουν θετικά και να ξεκινήσουν από πλευράς Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι ενέργειες για την άρση της επιτήρησης για τη μετοχή.

Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό, αλλά μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι οικονομικοί έλεγχοι δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή εικόνα, ανέφερε η διοίκηση προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε δραστική μείωση του κόστους επιτοκίου, μέσω της συμφωνίας με τις τράπεζες.

"Ως ΣΙΔΜΑ δε θα συμφωνούσαμε εάν δεν υπήρχε βελτίωση της χρηματοοικονομικής εικόνας και του ισολογισμού. Η συμφωνία δουλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και προβλέπει βελτίωση των όρων δανεισμού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Μπεναρδούτ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΣΙΔΜΑ μαζί με τη Μπήτρος θα εξακολουθήσει να έχει και θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αγορά” ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Μπεναρδούτ. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να βοηθήσουν και τα έργα που θα ξεκινήσουν και στα οποία προσβλέπει η εταιρεία (Ελληνικό, Καστέλι, ΟΛΠ, ΟΛΘ κλπ).

Κατά τον κ. Μπεναρδούτ, η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αλλά και οι νέες συνθήκες της αγοράς, είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιήσουν πλήρως την εικόνα και στη ΓΣ του 2020 η ΣΙΔΜΑ να είναι μια καινούρια εταιρεία.

Βραχυπρόθεσμα πάντως, ο κλάδος των χαλυβουργικών προϊόντων όπως και το σύνολο της αγοράς αναμένεται να επηρεαστεί ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, με την αβεβαιότητα να δρα ανασταλτικά ως προς την ανάκαμψη.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text