Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 : Ο ΓΔ δείχνει να παίρνει πλευρική τροχιά στο μεσοχρονίως χαμηλό εύρος των 715-735 μονάδων

Σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 : Ο ΓΔ δείχνει να παίρνει πλευρική τροχιά στο μεσοχρονίως χαμηλό εύρος των 715-735 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αδύναμη είναι η σημερινή μέχρι τούδε (3.30 μμ) αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,50% (στις 729 μονάδες) με μέτριο τζίρο (50 εκατ) και με προβληματικό το διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον όπου πολλοί σημαντικοί δείκτες κινούνται σε νέα ή κοντά σε νέα χαμηλά διμήνου.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται για 3η εβδομάδα με κάπως ανοδικές βραχυχρόνιες διαθέσεις  μέσα στο εύρος των περίπου 715-735 μονάδων το οποίο επειδή βρίσκεται στα χαμηλά της Απριλιάτικης αναπήδησης, είναι πιο πιθανό να ξεσπάσει καθοδικά προς τις 700 μονάδες.

Η απαισιόδοξη υπόθεσή μας θα εγκαταλειφθεί εάν ο ΓΔ σημειώσει άμεσα ισχυρή ανοδική αντίδραση ανακτώντας το μισό της πρόσφατης διόρθωσης αρχών Μαίου κλείνοντας πάνω από τις 748 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετρητά και 1/3 με μετοχές Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 6/10 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά τα 4/10 ενώ τρεις μετοχές, οι ΔΕΗ, ΠΕΙΡ και ΚΟΥΕΣ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο, όγκους και διαγραμματική της θέση.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με ανοδική /καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης / στήριξης.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών μόνον οι ΣΑΡ και ΕΕΕ ενώ τείνουν να δώσουν τα αντίστροφα σήματα πωλήσεων οι, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΜΙΓ και ΑΝΕΜΟΣ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει αυτή τη στιγμή νέα υψηλά έτους ενώ αντίθετα, νέα χαμηλά έτους σημειώνουν οι, ΙΝΤΚΑ, ΙΝΛΟΤ και ΠΛΑΘ.

Πολύ καλή διαγραμματική εικόνα εμφανίζουν οι : ΕΕΕ που τείνει να διασπάσει σχηματισμό ανοδικής συνέχισης, ΣΑΡ που συνεχίζει την μακρόσυρτη συσσώρευσή του και οι ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ και ΚΡΙ που διατηρούν με επιτυχία τα μεγάλα από αρχές έτους κέρδη τους.

Ο leader της χρονιάς τραπεζικός τομέας δεν εμφανίζει σημάδια καθοδικής αντιστροφής. Ο ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή διόρθωση -0,30% λίγο κάτω από το υψηλό επίπεδο των 600 μονάδων χωρίς να απειλεί την στήριξη των 580 μονάδων.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text